Един медицински хеликоптер сам по себе си не прави служба,

...
Един медицински хеликоптер сам по себе си не прави служба,
Коментари Харесай

Рисковете в планината: Спазват ли се правилата при свободното каране?

Един медицински хеликоптер самичък по себе си не прави работа, само че една добре готова хеликоптерна работа би могла да спести доста от времето за разкриване на човек в планината и да го изнесе щадящо. Много е значимо потърпевшият да стигне оптимално бързо до болница без да бъде травмиран, което е извънредно мъчно, когато се изнася на ръка.

Това сподели в студиото на „ Тази заран “ доцент доктор Момчил Панайотов, ръководител на „ Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр “.

„ Този сектор не е най-опасният в Пирин, само че този сезон, когато снегът е доста хлъзгав и има доста оголени скали, всяко едно падение може да ти коства удар и тежка контузия. Предполагам, че при Владимир Каролев се е случило тъкмо това “, добави Панайотов.

Той съобщи, че свободното каране си има своите доста огромни хубости и своите доста огромни опасности.

„ Основната рекомендация при каране е да не си самичък, тъй като няма кой да се обади за помощ, в случай че нещо се случи. Човек, който пострада съществено, може да не успее да набере телефон даже да има обсег. В България към момента не може да бъде открито точното местонахождение на бедстващия човек, процедурата е доста комплицирана “, описа Панайотов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР