Един лемур ви гледа. Образът му се подава от портфейла

...
Един лемур ви гледа. Образът му се подава от портфейла
Коментари Харесай

Подкаст: Какво е зелена кръвоносна система

Един лемур ви гледа.

Образът му се подава от портфейла или джоба ви - с необятно отворени, любопитни и към момента живи очи. Само след няколко години те могат да се затворят вечно, тъй като последователно неговият хабитат изчезва. Черно-белият гривест лемур е един от 2000 сериозно застрашени скотски типа по света, доближаващ се до опцията след няколко години да съществува единствено по този начин - на картинка.

Застрашените типове се трансформират в такива в резултат на човешката интервенция и нездравословни практики в околната среда - индустриализацията, обезлесяването, замърсяването, несъразмерната консумация, както и смяна в климата последователно изтласкаха животните от техните естествени места, където са вкъщи си.

Дали приказваме за популацията на лемура, живеещ на отдалечения остров Мадагаскар, или за тази на пчелите в България, е без значение, тъй като дейностите, които бихме положили, с цел да ги опазим, биха имали стойност и резултат и на локално, и на световно равнище.
Реклама
Какво можем да създадем? Mastercard и ДСК ни предизвикат да се замислим за държанието си и ни дават решение по какъв начин да се включим в опазването на дивите животни и техните местообитания посредством една карта, до момента в който правим най-честото всекидневно деяние - извършването на покупки.

Как обитаваме планетата и какво ще се случи с нея, в случай че продължаваме да й нанасяме вреди? Защо софтуерна компания застава зад идеята " природа "? В какво сме идентични всички хора по света? Ще има ли български еквивалент на Burning Man фестивала, който да събира съидейници, отправящи обръщение за по-осъзнато бъдеще?

За всичко това си приказваме с Полина Видас, шеф маркетинг и връзки за България, Македония, Албания и Косово на Mastercard, и с Амалия Аббас - маркетинг шеф, странник и един от моторите на фестивала Ritual Gatherings.
Your browser does not support the audio element.
Интервюто на Амалия четете.
Реклама Проектът " Дивите животни са сложени на картата " четете тук.
Ако този епизод ви е харесал и желаете да чуете и идващите от подкаста на, последвайте ни в нашите канали в,,, и.
Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР