Един куршум в главата отнема живота на Кьоравия, който стоял

...
Един куршум в главата отнема живота на Кьоравия, който стоял
Коментари Харесай

Гръмнаха Наркобос №1 На България Със Снайпер Пред Луксозен Хотел! Убиха Го Пред Охраната Му, Вижте Снимки! Страшилището Е

Един патрон в главата лишава живота на Кьоравия, който стоял пред хотел " Ален мак ", обкръжен от охранителите си. Те обаче нито чули изстрела, нито видели убиеца, напомня Дир.бг.

Пристигналият екип на Спешна помощ пък единствено установил гибелта на 46-годишния мъж, прочут като наркобос №1 на Югозапада, лихвар и кумец на боса на ВИС-2 Георги Илиев, който е кръстник и на щерка му Йоана.

Районът незабавно е отцепен, като проверяващите допускат, че по Горчов е стреляно от висока постройка против хотела, в който той живеел от години.

Кой е Кьоравия?

Роден през 1959 година в село Драговищница, само че живее до 1989 година в Перник. Прякорът си получава, откакто е залят с киселина и ослепява с едното око. Заради това върви непрекъснато със слънчеви очила. Въпреки че има две изтърпени присъди при започване на 80-те години поради бягство от казармата и изнудване, Васил Горчов в никакъв случай не е осъждан за дрога, въпреки че през 2003 година е разследван за нарколаборатория в Разлог. Бил обвинен и за обезчестяване на момиче, само че доказателства по този начин и не били открити. В Благоевград главният му " бизнес " е лихварство. Заради неналичието на присъди се носели клюки, че Кьоравия има високопоставени настойници в Министерство на вътрешните работи.

Версиите и връзката с разстрела на Георги Илиев

Една от версиите за показното ликвидиране на Горчов не е лихварството, а опиатите. В края на 2004 година в Испания е хваната яхтата “Есприта ” с над 800 кг. кокаин. Дрогата била на сърбохърватската мафия и тя почнала да търси провинен за неуспеха на пратката измежду българските реализатори на поръчката.

Две седмици преди убийството на Горчов, в ресторанта на хотел “Ален мак ” е имало среща на Райко Кръвта, благоевградчанина Иван Д. и прочут хърватски наркобос. Тримата сякаш чествали Ивановден, само че в действителност тогава било взето решение да се ликвидира Кьоравия като провинен за хванатия кокаин в Испания.

Другата версия е за преразпределение на наркопазара, а за гарант на убийството се сочи точно Райко Василев-Кръвта (по-късно прекръстил се на Арарски) - един от известните членове на подземния свят в Перник. Кръвта влиза в спор с босовете на ВИС-2 и се заканва, че Перник ще е негова територия.

В началото на 2005 година един от най-приближените на Арарски - Иван Стойчев-Дилъра, му се обажда изплашен и споделя, че Кьоравия желае да му регистрира 400 000 лева от продажбата на дрога, другояче ще го убият. Тогава Райко взема решение да ликвидира Горчев.

Два месеца по-късно Арарски е извикан на среща от Георги Илиев, който го заплашва и унижава от самото начало. Затова 35-годишният перничанин взема решение да си отмъсти на боса на ВИС-2.

Според свидетелски показания Райко Кръвта, негово гадже и другари прекарали част от лятото на 2005-а в база до Слънчев бряг, като трябвало да изследват навиците на Илиев, който бе убит от снайперист на 25 август 2005 година в заведението " Буда бар " в курорта.

Смята се, че директният причинител е отличен стрелец от обкръжението на Арарски, който пък бе погубен на излизане от заведение в Перник през октомври 2005 година - единствено 48 дни след гибелта на Главния.

Конкретни доказателства за връзката сред убийствата на Васил Горчов и Георги Илиев обаче по този начин и не бяха открити.

Имуществото на Кьоравия в интерес на страната

През 2013 година Комисията за лишаване на нелегално добито имущество прибра от вдовицата на Васил Горчов парцели, лек автомобил, бижута и дружествени дялове на обща стойност над 500 000 лв.. След серия от правосъдни каузи страната прибра първокласен мезонет в курорта " Свети Влас ", лек автомобил " Мерцедес ", над 37 000 евро, открити в хотелската стая на Кьоравия в " Ален мак ", 58 000 лв. от продажбата на парцел и дружествени дялове от две компании.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР