Един кабинет трябва да бъде избран с ясно парламентарно мнозинство,

...
Един кабинет трябва да бъде избран с ясно парламентарно мнозинство,
Коментари Харесай

Дончев: Ще има гласуване на проектокабинет на проф. Габровски

" Един кабинет би трябвало да бъде определен с ясно парламентарно болшинство, където всяка от политическите сили демонстрира ясна позиция. Или в случай че има повече от една позиция, това да е ясно очевидно. Всичко останало провокира подозрения, че нещо се е случило с някакви сделки за кюшетата. Ние не желаеме наш кабинет, въпреки и неполитически, да потегля с такава неприятна или подозрителна популярност ",  заяви пред бТВ заместник-председателят на ГЕРБ, Томислав Дончев.

" Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет, въпреки и с доста друг профил, да не бъде в зала или да бъде с по-малък брой от националните си представители. Това няма безусловно никакъв смисъл ", добави той. 

" Така е редно. За мен процедурата би трябвало да бъде извървяна от начало до край. А сериозен академик, експерт, човек с безспорна социална известност, надълбоко нямам доверие да се хване с едно нещо, което няма да го изкара до края. Конституционната процедура би трябвало да бъде приключена до края. Ще има гласоподаване на проектокабинет на проф. Габровски. Така е редно ", съобщи той.

" Тази политическа рецесия би трябвало да бъде преодоляна ", безапелационен беше Дончев.
Той съобщи, че с номинацията на проф. Габровски ГЕРБ са целели едно асиметрично деяние, с което да извадят страната от дълбоката политическа рецесия. Дончев акцентира, че политическият спор е нещо обикновено, само че политическият живот не би трябвало да се свежда до замяна на обиди.

„ Парламентарният спор, рецензията са основна част от политическия живот, само че надълбоко нямам доверие, че политическият живот се свежда до замяна на укори и обиди. В последна сметка би трябвало да се откри единодушие, което да създаде нещо работещо. Това явно все още е невероятно. По тази причина предприехме това деяние. Нещо като опит за рестарт на системата. Сигурно сте работили с телефон или компютър. Както се споделя на диалект той може да забие и единственото деяние, което може да го извади от тази обстановка е рестарт. Модел за ръководство неполитически, който да успокои пристрастеностите, да деескалира напрежението. Политиката да се върне към главния си фокус – да създава политики, които са в интерес на хората, изключително в такива сериозни времена “, изясни Томислав Дончев, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР