Един и същ локомотив е водил и взривилия се влак

...
Един и същ локомотив е водил и взривилия се влак
Коментари Харесай

Локомотивът от Хитрино е водил дерайлиралия влак в Пловдив

Един и същ локомотив е водил и взривилия се трен в Хитрино, и товарната комбинация, която дерайлира тази заран в региона на Централна гара - Пловдив. Следователи от Националната следствена работа, профилирани в сходен жанр произшествия, са в Пловдив.
Един и същ локомотив е водил и взривилия се трен в Хитрино, и товарната комбинация, която дерайлира тази заран в региона на Централна гара - Пловдив. Това стана ясно от изказването на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

Припонмяме, че през декември 2016 година в село Хитрино, на 20 км от Шумен се взриви товарна влакова комбинация от цистерни, пренасящи полипропилен. Живота си изгубиха 8 души, 30 бяха ранени. След гърмежа имаже огромни материални вреди в цялото село, постройката на гарата бе изцяло унищожена. Разрушени бяха къщи и други обекти, в това число общината.

След като стана ясно, че композицията е благосъстоятелност на същата компания, през днешния ден предписание на основния прокурор следователи от Националната следствена работа поеха следствието на случая с дерайлиралия трен в Пловдив.

Управителят на “Булмаркет” Петър Ганев уточни като първична своя версия за случая строшаване на езика на стрелката, насочваща влака при влизането му в гарата. Главен комисар на Министерство на вътрешните работи Николай Николов разяснява, че това е една от версиите, само че езикът на стрелката може да е строшен и по време на случая. Очаква се мнението на следователите от Националната следствена работа, оповестява Дарик.

Румен Попов посочи, че по разпореждане на основния прокурор е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Окръжна прокуратура и към този момент се организират следствени дейности, разпитват се очевидците. Няма приключване на газ, няма потърпевши, сподели още той. Пробите за опиати и алкохол на тримата машинисти, които нямат травматични увреждания и към този момент се разпитват, са негативни. Рано е да се приказва за повода на случая, сподели още окръжният прокурор, представен от БГНЕС.

Не е имало приключване на газ, няма и сега, това се следи непрестанно с уреди, няма заплаха за чиновниците на терен и за популацията на Пловдив, сподели основният комисар на Министерство на вътрешните работи Николай Николов.

" Веднага, откакто се извършат огледите и след позволение на прокуратурата, започваме оптимално бързо да подвигаме локомотивите и двете цистерни, които към момента не са изтеглени ", сподели още гл. комисар Николов. " Специални кранове ще дойдат от София, упоритостта ни е до 24 часа да пуснем още веднъж придвижването.

Възстановителните работи ще се извършат с крановете, с хидравлични принадлежности - механични действия, които не допускат риск ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР