Един единствен случай на избягал затворник има в Пловдив за

...
Един единствен случай на избягал затворник има в Пловдив за
Коментари Харесай

За последните 20 години само един затворник в Пловдив е успял да избяга

Един единствен случай на избягал пандизчия има в Пловдив за последните 20 години. Това сподели Евтим Евтимов, председател на Синдиката на чиновниците в пандизите в Пловдив, съобщава " Трафик ".

Случаят е от преди 15 -16 години и касае избягал пандизчия от болничното заведение, а не от корпуса на пандиза. Избягалият не е бил тежък рецидивист.

„ Такива, които са в затворнически общежития и са на лек режим, и не се връщат от работа, това не е бягство за нас ”, сподели Евтимов пред радио Фокус, визирайки казусът от предходната година, когато Тома Ендрев, наказан на 17 години затвор за ликвидиране, осъществено през 2003 година, избяга от пандиза в Пловдив.

 „ За нас това не е бягство, тъй като той е някогашният кучкар. Той дневно по два пъти е водил кучетата и си ги е взимал самичък ”, описа Евтимов.

Излизал си е в отпуска. По думите му, пандизчията се е бил стреснал от това да не го спрат от работата, защото началникът е бил разпоредил да го закарат в приемната да пренощува, с цел да решат какво да се прави на идващия ден.

„ И по този начин му е хрумнало да изляга и го е направил, до момента в който сътрудника го е водил от общежитието към корпуса на пандиза ”, разясни Евтимов. По думите му той към този момент е бил на лек режим и е стоял извън.

През 2016 година пандизът в Пловдив беше ремонтиран за над 15000 лв.. Бяха инсталирани бронирани порти против патрони. Реконструиран бе централният вход. Поставени бяха окачени тавани и LED осветяване.

Залата за свижданията бе преобразена по западен пример – стъклопакет разделя наказаните от околните им, а диалозите сред тях стават по телефон. Обновени бяха и общи санитарни възли. Всички строителни действия са осъществени от лишени от независимост за по-малко от месец, което е икономисало разноски.

Според надзирателите обаче, каквито и поправки да се вършат, пандизът е на към 100-на години и изискванията няма да станат по-добри. Освен това, пандизът е съвсем в центъра на жилищния квартал Кючюк Париж, в обитаемо място. На към 30-40 метра от вишките и стените на пандиза има жилищни блокове, което е неприемливо и изключва пукотевица, при положение на бягство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР