Един-единствен човек – а именно инициаторът на протеста на пострадалите

...
Един-единствен човек – а именно инициаторът на протеста на пострадалите
Коментари Харесай

Пародия! Стотици се заканиха да протестират в Плевен заради „Олипмик“, само един човек излезе

Един-единствен човек – а точно основателят на митинга на потърпевшите в Плевен от банкрута на Застрахователна компания „ Олимпик “ Георги Вънов, пристигна през днешния ден пред постройката на КАТ в регионалния град. Гражданското неодобрение, което бе планувано за 10 ч. през днешния ден пред КАТ – Плевен, бе измежду най-коментираните тематики в обществените мрежи, само че както нормално се случва, действителната интензивност на плевенчани още веднъж бе нулева.
Това отбелязва локалният уебсайт „ Плевен за Плевен “. Инициаторът на митинга в Плевен Георги Вънов – самият той пострадал от банкрута на кипърската компания, пристигна пред КАТ с протестно писмо, адресирано до началника на Пътна полиция – Плевен и управлението на администрацията на държавно равнище. В диалог със чиновник на КАТ – Плевен (който се оказа също пострадал от банкрута на „ Олимпик “), Вънов бе посъветван да внесе писмото си в обезпечителния фонд, където по този начин или другояче то ще бъде препратено при входиране в Полицията.

Застраховката ми в „ Олимпик “ е до 13 февруари 2019 година, а както разбирам пострадали от банкрута на компанията са над 250 000 българи, показа пред „ Плевен за Плевен “ Георги Вънов. По думите му, той е коментирал казуса със осигурител, от който е научил, че измежду „ изгорелите “ са освен частни лица, само че и редица крупни предприятия и институции. Плевенчанинът означи, че има гаранционен фонд, в който всички застрахователи внасят отчисления всяка година, като той покрива на 100% вредите по всички наложителни застраховки – каквато е и „ Гражданска отговорност “. В този смисъл, ние не би трябвало да бъдем принуждавани да плащаме втора застраховка към друга компания, а просто при случай на пътен случай вредите да се трансферират към фонда, разяснява Вънов. Както самият той означи, разноските в тази ситуация няма да бъдат толкоз огромни, защото гаранционният фонд ще покрие единствено „ Гражданска отговорност “, само че не и доброволните застраховки.

Георги Вънов не отхвърли, че КАТ няма виновност в създалата се обстановка, само че акцентира, че точно негови чиновници ще бъдат задължени да глобяват хората със застраховки към „ Олимпик “. Тоест, КАТ ще е репресивният орган на страната, който ще накара хората да заплащат втора застраховка или санкция, уточни недоволният плевенчанин.

Колкото до това, че стотици обявиха поддръжката си за митинга във Facebook, а в последна сметка се оказа самичък пред КАТ, Вънов отдаде това на обстоятелството, че е работен ден и хората нямат опция да се включат. „ Възможно е и мнозина да се опасяват, че в случай че дойдат тук, може да получат авансово някоя санкция по бързата процедура. Всеки има своя причина, само че не е загадка, че българинът е извънредно въздържан в сходни обстановки – мощен е по недоволствата, само че не желае да вземе нещата в свои ръце “, разяснява основателят на митинга. Георги Вънов не скри, че няма големи упования нещо да се промени след внасянето на протестното му писмо. По-скоро желая да срещна чиновниците в администрацията на локално и национално равнище с това, че ние, елементарните хора, разбираме казуса и не сме някакви простаци, на каквито ни вършат към този момент години наред, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР