Един домуващ и седем души от персонала в Дом за

...
Един домуващ и седем души от персонала в Дом за
Коментари Харесай

Covid-19 плъзна в още две социални заведения

 Един домуващ и седем души от личния състав в Дом за остарели хора №1 в Казанлък са инфектирани с COVID-19. Заразени с ковид има и в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора.

Резултатите от Дома в Казанлък отчетени с бързи антигенни проби и са доказани с PCR. Заразените от личния състав са изолирани за 14 дни в домашни условия. Както към този момент РЗИ – Стара Загора осведоми, след постъпила информация за доказан случай на COVID-19 при член от личния състав, на 17 ноември започнаха проучвания с бързи антигенни проби. На 19 ноември са взети 49 проби от домуващи за диагностициране с PCR проби. Хората са изолирани, а в общественото заведение е осъществена последна стерилизация, осведоми Нова тв.

След постъпила информация за съществуване на признаци за COVID-19 при двама от настанените в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора, Регионалната здравна ревизия стартира на 18 ноември проучвания с бързи антигенни проби.

При направени 88 на част от домуващите, позитивните резултати, регистрирани при 8 от тях, са доказани с PCR проби. На 19 ноември са направени още 88 бързи антигенни теста на домуващи, 7 от тях са позитивни. Взети са проби за диагностика с PCR проби. Изследванията на личния състав ще се създадат на 20 ноември. Във всички пространства е осъществена последна стерилизация. Заразените са изолирани в стаите си и достъпът до тях на други домуващи е неразрешен.

Във връзка с зародилите епидемиологични обстановки, РЗИ – Стара Загора издаде наставления до шефовете на двете обществени заведения, с копия до кметовете на съответните общини, с съответни противоепидемични ограничения за изолираност на позитивните, осъществяване на стерилизация и носене на персонални защитни средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР