Един ден сняг ни върна в Средновековието – хората стоят

...
Един ден сняг ни върна в Средновековието – хората стоят
Коментари Харесай

Омбудсманът: Ден сняг ни върна в Средновековието – хората стоят 5 дни без ток

Един ден сняг ни върна в Средновековието – хората стоят 5 дни без ток. Като че ли цялата цивилизация изчезва. Това мнение изрази пред БНР националният омбудсман Диана Ковачева.
 
" България е страна, в която всяка зима вали сняг и не трябва да ни изненадва толкоз доста – да останем в обстановка, в която да не може да се реагира с дни ".
 
Това не е проблем, който е зародил в неделя, съобщи Ковачева, която е " засипана от тъжби " и през цялата година получава сигнали за некачествено електроподаване. Тя обърна внимание върху " неналичието на вложения, на съответно поддържане на електропреносните мрежи и на сервитутните зони ".
 
" Проблемът не се дължи просто на падналия сняг. Хората би трябвало да бъдат обезщетени. Това е най-малкото, което може да се направи ", разяснява Диана Ковачева.
 
Според нея е " явно, че това би трябвало да се случи " и не трябва да се допусне ЕРП да се скрият зад общите си клаузи за непреодолима мощ. " Хората са вбесени и с право за неналичието на реакция от страна на електроразпределителните сдружения ", а институциите си трансферират топката, акцентира тя.
 
" Отдавна децата със СОП са моя идея. Необходима е промяна. Проблемите на децата със СОП не се вземат решение дейно, не се откриват рано ", уточни националният омбудсман преди полемика по тематиката, която провежда през днешния ден.
 
" Крайно време е нещо да се направи, с цел да може тези деца да могат да упражняват своето право на обучение и да се развиват. Предлагам нормативни промени - основаването на нормативна опция за образуване на групи за развиване на децата със СОП в учебно заведение. Няма учители, няма материали, няма полагала ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР