Един ден през януари догодина в американския Сенат ще настъпи

...
Един ден през януари догодина в американския Сенат ще настъпи
Коментари Харесай

Мълчание, полагане на клетви и много несигурност в процеса за импийчмънт

Един ден през януари следващата година в американския Сенат ще настъпи тишина. Облеченият в черната си роба ръководител на Върховния съд със съществено изражение ще постави клетва, преди да стартира да извършва историческа роля: да ръководи процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп.

Няколко седмици по-късно стоте сенатори ще се произнесат дали президентът е отговорен. Ако тези, които го признават за отговорен, са по-малко от 67, което е най-вероятният сюжет, Тръмп ще бъде оневинен и пламенно ще продължи акцията за преизбирането си.

Всичко може да се реши сред тези две събития.

Ако горната камара на Конгреса следва разпоредбите, станали публични през 1986 година, този невероятен развой ще стартира по този начин: група конгресмени демократи от Камарата на представителите, съпроводени от защита, ще излязат от южното крило на Капитолия и ще отидат в северното му крило с обвинителния акт против президента.

При идването им в Сената почитан чиновник в областта на сигурността и протокола, така наречен парламентарен пристав, ще призове за тишина: " Всички да пазят тишина, под боязън от вкарване в пандиза, до момента в който Камарата на представителите показва на американския Сенат клаузите на обвиняването против Доналд Джон Тръмп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР