Един ден малкият Томас Едисон се прибрал от училище и

...
Един ден малкият Томас Едисон се прибрал от училище и
Коментари Харесай

Легендата, която може да бъде нечия истина

„ Един ден дребният Томас Едисон се прибрал от учебно заведение и подал на майка си едно малко листче, на което било написано нещо. Той й споделил: „ Мамо, учителят ми ме помоли да ти предам това. "

Очите на майка му се насълзили, до момента в който четяла на глас написаното: „ Синът Ви е талант. Това учебно заведение е прекомерно малко и не разполагаме с задоволително положителни учители за неговото образование. Моля Ви отсега нататък да го обучавате вкъщи. “

След доста, доста години, откакто майката на Едисон умряла, а той към този момент бил един от най-великите изобретатели на века, Томас Едисон разглеждал старите фамилни движимости. Изведнъж той зърнал сгъната хартия в ъгъла на едно от чекмеджетата на бюрото. Взел листчето и го разгънал.

На листа било написано: „ Синът Ви има умствени проблеми. Не позволяваме да идва повече на учебно заведение. “

Едисон плакал в продължение на часове, а по-късно написал в дневника си: „ Томас Алва Едисон беше бавноразвиващо се дете, което с помощта на майка героиня се трансформира в гения на века. "

Независимо че тази история е най-вероятно измислена, а може би точно поради това би трябвало да имаме вяра в личните си сили и благоприятни условия. Никога не се отхвърляйте от фантазиите си – даже когато ви споделят, че са непостижими и нереални. Нека това бъде за Вас единствено тласък да продължите напред и да докажете противоположното.

Първата и най-важна извоювана борба е борбата със самия себе си.

Когато си поставите цел и тръгнете целенасочено към нея, всичко по пътя е просто детайлност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР