Един ден хрема - съвети за преодоляването на хремата час

...
Един ден хрема - съвети за преодоляването на хремата час
Коментари Харесай

Как да се справите с хремата за 1 ден

Един ден хрема - препоръки за превъзмогването на хремата час по час
Хремата трае нормално седмица и ни атакува приблизително по 4-5 пъти годишно. Лекува се с парацетамол и витамин С, само че още по-ефикасно ще се отървете от нея, в случай че добре организирате деня си.
 
7:00 - Гореща вана
Много хора считат, че горещата вода успокоява и е подобаваща за момента преди лягане. Всъщност е тъкмо противоположното – тя тонизира организма, а влажният въздух в банята улеснява дишането.

 
8:00 - Витаминозна закуска
Заменете кафето със зелен чай, който оказва помощ при нараснала температура. Към нормалната си закуска прибавете свеж плод – киви или банан, както и чаша фреш от портокали.

 
11:00 - Хитър трик
Ако носът ви е изцяло запушен, напълнете мивката с гореща вода и потопете в нея ръцете си до лактите. Не се знае за какво, само че носът се отпушва доста бързо при тази процедура.

 
12:30 - Много лек обяд
Голяма част от защитните сили на организма произлизат от черния дроб. Когато настъпи вирусна зараза, този орган е свръхнатоварен. Затова не трябва още повече да усложняваме работата му с щедро ястие. На обяд хапнете филе от риба с пълнозърнест ориз или зелени зеленчуци на пара.

 
16:00 - Топла напитка в следобедните часове
След като сте си умряли, пийнете нещо топло – отвара от мащерка или розмарин ще ви се отрази добре.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 18:00 - Освежаваща разходка
Половинчасова разходка пешком ще ви разреши да снабдите организма си с О2 и ще ви освежи. Ако положението ви не разрешава да излизате, проветрявайте от време на време помещеието, в което се намирате.

 
20:00 - Зеленчуков бульон за вечеря
Имате потребност от течности след през целия ден потене и пречистване на носа. Зеленчуковият бульон е идеалното позволение – той доставя и вода, и минерали, и витамини.
 21:00 - Инхалация с ароматни масла
Стоплете вода на котлона, пуснете в нея шепа листа от евкалипт или няколко капки от подобаващи ароматни масла /в аптеката ще намерите подготвени комбинации/. Наведете лице над парата и вдишвайте в продължение на 15 минути. Не забравяйте да покриете главата си с забрадка.
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
22:00 - Лека нощ!
Денят ви е изтощил и организмът ви има потребност от сън, с цел да се пребори по-бързо с вируса. Преди да загасите лампата, погрижете се да овлажните въздуха в спалята, като поставите съд с вода върху радиатора. Във водата капнете няколко капки ароматно масло от евкалипт.

 

През целия ден прочиствайте носа си със стерилизирана морска вода.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР