Един човек загина, а шестима са ранени при стрелба в

...
Един човек загина, а шестима са ранени при стрелба в
Коментари Харесай

Арестуваха 14-годишен за масова стрелба в мол в Тайланд

Един човек почина, а шестима са ранени при пукотевица в претъпкан мол в Банкок, заяви тайландски медицински чиновник. Полицията арестува 14-годишен обвинен, предава БГНЕС.

Стотици хора избягаха от първокласния търговски център " Сиам Парагон " в центъра на тайландската столица, когато към 16:30 ч. се чуха изстрели, описват очевидци пред Агенция Франс Прес.

Столичното бюро за следствие на Кралската полиция на Тайланд заяви, че чиновниците са арестували 14-годишно момче във връзка със стрелбата.



На видеозапис се вижда по какъв начин полицията задържа дългокосо момче, облечено с черна риза, очила и шапка с претекст на флага на Съединени американски щати.

Директорът на Центъра за незабавна помощ Ютана Сретенан съобщи пред кореспонденти, че е убита една жена.

" Според предварителния оглед умрялата е китайска гражданка ", сподели Ютана пред кореспонденти.

По думите му шестима души са ранени, като петима от тях са в сериозно положение. Всички простреляни, като се изключи един, са дами.

Министър-председателят Срета Тависин съобщи, че следи обстановката от близко.

" Това, което ме интересува най-вече сега, е сигурността на всички жители ", уточни той:

" Моля всички служащи да наблюдават обстановката и дано всички да бъдат в сигурност ".



Свидетели разказват безредни подиуми по време на нападението в " Сиам Парагон " - една от най-популярните търговски дестинации в Банкок, извънредно известна както измежду туристите, по този начин и измежду тайландците.

" Около 16,30 ч. чух мощни звуци от оръжие, без спиране, към 10 пъти ", споделя 31-годишният Тханпавасит Сингтонгкам, който работи в японски ресторант в комерсиалния център: " След това от универсалния магазин оповестиха, че има пукотевица. Включиха спешния сигнал и всички се разтичаха да излязат ".

Записи от охранителните камери демонстрират ужасени купувачи, които се промушват под металните порти за сигурност, блокиращи входовете на магазините, преди да избягат по спешните стълбища, до момента в който звучат сирени.

След стрелбата пред един от основните входове на комерсиалния център се виждат десетки полицейски коли и няколко коли за спешна помощ.

" Не знаехме какво се случва, по-късно чиновници споделиха, че има стрелец ", споделя 41-годишната китайска туристка Сюн Ин: " Всички се опитваха да намерят място, където да се скрият. Толкова доста хора бяха ужасени, тъкмо като сцена от филмите за зомбита ".

Стрелбата се случва единствено няколко дни преди годишнината от един от най-кървавите дни в най-новата история на Тайланд, когато някогашен служител на реда, въоръжен с нож и револвер, атакува детска градина, убивайки 24 деца и 12 възрастни.

През 2020 година някогашен офицер от армията нахлу в търговски център в Корат, убивайки 29 души и ранявайки десетки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР