Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по

...
Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по
Коментари Харесай

Състезание по укротяване на бикове в Индия взе една жертва

Един човек почина, а над 60 получиха разнообразни пострадвания по време на съревнование по усмиряване на бикове. Той се устройва в чест на годишния празник на плодородието Понгал в южния индийския щат Тамил Наду, оповестява „ Times of India ”.
Бикът побягнал, откакто чул биенето на барабаните. При опит да го хване животното, 40-годишен участник в церемонията е бил стъпкан от копитата му.
Ранени са били 66 индивида, от които 37 укротители на бикове, а останалите – притежатели на бикове и фенове.
Става въпрос за участници в популярната „ индийска корида ” Джаликату, която съставлява зрелищно съревнование по усмиряване на бикове. Смята се, че тази традиция датира от минимум 2,5 хиляди години.
За разлика от испанската корида, Джаликату не е борба на индивида с бика, а точно усмиряване. В обособените региони тази традиция е показана в разнообразни вариации, само че всички си наподобяват в едно – мъжът би трябвало да хване бика с две ръце за рогата и да се задържи по този начин известно време или да измине несъмнено разстояние върху него.
От началото на 2000 година природозащитниците поведоха битка с тази многовековна традиция и през 2014 година съумяха да убедят Върховния съд за забрани Джаликату.
След многочислени митинги, обаче, възбраната е свалена. Въпреки че всяка година надпреварата лишава няколко човешки живота и осакатява стотици хора, то не губи своята известност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР