Един човек има проблем, двама и повече – конфликт. При

...
Един човек има проблем, двама и повече – конфликт. При
Коментари Харесай

Защо конфликтът лекува раните на умния и как го движи напред? - slava.bg

Един човек има проблем, двама и повече – спор. При стълкновението има два пътя напред – решение или скандал. Как да бъдем умни като приемем споровете за нещо естествено, по какъв начин да ги водим вярно и да печелим от тях? Има си цяла поведенческа просвета, само че ние ви предлагаме няколко, които да ви оказват помощ през уикенда да се подготвите за новата делова седмица. Основният е постоянно да резервираме почитание – към другия, а това значи на първо място – към себе си. Важно е освен да го знаем, само че и да го осъзнаваме, и да го прилагаме.

Още повече: тези, които имат вяра на астрологията знаят, че навлизаме в най-трудната част на така наречен назадничав Меркурий – време, когато страстите вземат връх и хората са доста по-склонни да се карат, да се провалят един различен, да отварят остарели рани. За останалите е задоволителна комбинацията от световна пандемия, растящи цени и тръгнали паралелно грозни акции за нов парламент и нов президент.

Вторият и най-съществен лайфхак, който би трябвало да знаем и да осъзнаваме: Няма 1 истина за двама души, всеки има своята. Не е инцидентно, че за нещо толкоз релативно като историята да вземем за пример споделят, че била „ куп неистини, в които сме се разбрали, че вярваме”. Ако нациите, даже опаки като нашата, почти имат сходно схващане, за какво като обособени персони да не можем ДА съдебна експертиза СЪГЛАСИМ, ЧЕ НЕ съдебномедицинска експертиза СЪГЛАСНИ И ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД.

Така стигаме до третия лайфхак, изведен не от нас, а от професора по логика на психиката от влиятелния Колумбийски университет в Съединени американски щати Светлана Комиссарук: спорът не е неприятен или добър и не трябва да бъде оценен по този начин, обикновено е да не бъдем на една позиция, обикновено е всеки да пази своята и освен това да резервираме салдото и даже обичта между тях. Елементарен образец е безконечният спор, наречете го, в случай че желаете и спор: родители – пораснали деца, който е наложителен и поколенчески, т.е. общ и кардинален.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР