Един човек е загинал и четирима са били ранени днес

...
Един човек е загинал и четирима са били ранени днес
Коментари Харесай

Един загинал и четирима ранени при бомбен атентат срещу автобус в Бурса

Един човек е умрял и четирима са били ранени през днешния ден при бомбен атентат против рейс, пренасящ чиновници на затвор, в град Бурса, Северозападна Турция, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Състоянието на един от ранените е доста тежко. Валията на Бурса Якуп Джанболат посочи, че починалият е чиновник в пандиза, а ранените са негови сътрудници.

Бомбеното нахлуване е било осъществено при прекосяването на рейса по път в квартал Йени Караман.

Джанболат посочи, че самоделно взривно устройство е било заложено до електрически дирек и е било взривено с дистанционно управление при прекосяването на рейса. Валията сподели още, че в рейса са пътували 30 чиновници на затвор.

Всички чиновници на силите за сигурност работят интензивно в границите на следствието, подхванато по случая. Надяваме се допустимо най-скоро да бъдат хванати причинителите на закононарушението, уточни Джанболат.

Разглеждаме случая като терористично нахлуване, сподели той, като добави, че министрите на вътрешните работи и на правораздаването пътуват към Бурса.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу също съобщи, че управляващите са подхванали всички нужни старания за залавяне на нападателите, осведоми ТРТ-Хабер.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. През последните години в Турция доста понижиха терористичните набези, само че атентати, сходни на днешния, нормално се правят от кюрдски и ислямистки бойци или последователи на леви групировки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР