Един човек е бил задържан по подозрение, че е причинил

...
Един човек е бил задържан по подозрение, че е причинил
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за пожара на турския остров Мармара, има 30 пострадали

Един човек е бил арестуван по съмнение, че е предизвикал пожара, който се развихри на турския остров Мармара, оповестиха от локалната полиция.

``
реклама

Смята се, че палене на стърнищата в местността Чънарли е довело до пожара. Бурният вятър е раздухал пламъка към вътрешността на острова.

Девет часа продължи битката с огнената буря на остров Мармара, която бе овладяна едвам към среднощ. Десетки пожарникари и избавителни екипи се включиха в гасенето на пожара, съобщи валията на Балъкесир Ерсин Язъджъ.

По думите му от дима са потърпевши са 30 души, измежду имало и пожарникари. Пострадалите са били приети в болница в локалната болница и към този момент са изписани, добави той.

По информация на локалните управляващи, печална е равносметката от огнената буря - изпепелени били 80 над хектара площи, починали са доста животни. Изгорели са пет къщи и един микробус.

Продължава обследването на вредите с дронове от въздуха.

Пожарът аргументи мощна суматоха измежду популацията и летовниците. Остров Мармара тези дни е претъпкан от почиващи, които прекарват там ваканцията за Курбан байрам. Съобщава се,че поради пожара доста летовници напуснали острова.

Остров Мармара отстои на към 2,5 часа път по море от Истанбул. Той е най-големият от архипелага от седем острова в западната част на Мраморно море.

Поради съществуването на доста пансиони и относително евтини хотели островът е желано място за курорт от работническата или междинната класа. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР