Един българин е сред най-добрите в света на електронните спортове.

...
Един българин е сред най-добрите в света на електронните спортове.
Коментари Харесай

Българската емблема в гейминга ексклузивно пред Sportal.bg: Виждам се в Топ 5 в света!

Един българин е измежду най-хубавите в света на електронните спортове. Цветелин " CeRq " Димитров не стопира да прави велики неща с екипа на Evil Geniuses. Той се трансформира в основен воин за купите от ЕSL One в Ню Йорк и StarSeries в Белек. Родният гений даде извънредно изявление пред Sportal.bg . Феноменът с AWP в ръка съобщи, че се вижда в Топ 5 на най-хубавите играчи в света, като добави, че има още доста неща, които да покаже на почитателите на Counter-Strike.

Oops.. Won another trophy pic.twitter.com/cG42WwPqom
— Tsvetelin Dimitrov (@cerq) October 27, 2019
- Здравей! Вече от много време живееш в Съединени американски щати. Свикна ли с тази голяма смяна?
- В началото ми беше много мъчно, само че с всяко нещо се привиква. Заминаването ми се случи извънредно бързо. Нямах доста време да мисля, само че новото предизвикателство ме накара да взема импулсивно решение, за което не скърбя. Благодарен съм за поддръжката, която получих от фамилията си.

- Ще ни разкажеш ли какво стана, с цел да се случи този мълниеносен трансфер от NRG в Еvil Geniuses?
- ЕG се появи в доста подобаващ за нас миг. Условията, които ни предложиха, покриват нашите упоритости за развиване и прехвърлянето към този момент е реалност.

- След тази смяна вие постигнахте и свръхестествен триумф на ESL One New York и на StarSeries Belek. Грабнахте два трофея, с който доказахте, че сте измежду най-големите отбори в света. Разкажи ни за цялото премеждие...

- Ние сме удовлетворени от постигнатите резултати, само че не прехвърлянето е причина за тях. Винаги сме се стремeли към първото място и знаехме, че е допустимо. Трябваше ни малко време, с цел да се стиковаме с новото попълнение в тима /Stanislaw/ и сме доста радостни, че това се случи тъкмо, когато се присъединихме към тази именита организация.
 Забележителен триумф за българския гейминг!
- В последните месеци правиш изключителни неща! Това ли е най-силната ти форма до този миг в кариерата?
- Не мисля, че това е най-силната ми форма. Стремя се да се модернизирам всеки ден. Сигурен съм, че имам още доста да покажа.

- Чувстваш ли се подготвен да бъдеш именуван най-хубавият AWP състезател в света?
- Уменията на всички играчи в тимовете до Топ 10 са изравнени. Представянето е въпрос на кондиция и късмет. Голяма част от триумфа зависи от това - в случай че ти е ден си най-хубавият. Въпреки всичко мога да кажа, че се виждам в Топ 5 снайперистите.

- Какви са задачите пред теб и EG?
- В кратковременен проект задачата ни е да сме добре готови за идващия Major. Всеки от нас мечтае да го завоюва, даже и Тарик, който към този момент е печелил един, както и да запазим първото място в международната класация.

- Нека поговорим и за българския Counter-Strike. Каква е разликата сред подготовката на геймърите у нас и в чужбина?

- Трудно ми е да кажа каква е разликата към днешна дата. През последните две години имам опция да развъртвам този спорт на друго равнище. Имайки поради опита си в български тим, бих споделил, че е належащо по-сериозно, професионално отношение към играта.

- Смяташ ли, че имаме задоволително качествени играчи в този eSport?
- Да, имаме доста положителни играчи. Убеден съм, че техните умения рано или късно ще бъдат видяни и оценени.

- Какво би трябвало да се промени, с цел да имаме огромни български организации?
- В момента съм много надалеч и не знам дали има развиване. Във времето, прекарано в българска организация, главен проблем беше намирането на спонсори, които да я поддържат и подкрепят развиването на този спорт.

Grinded our way back to upper bracket semis, playing renegades tomorrow https://t.co/SRFJKC2ezi pic.twitter.com/tUFmCMUELc
— Tsvetelin Dimitrov (@cerq) October 24, 2019
- Вярваш ли, че един ден може да се върнеш в България и да заиграеш за български тим?
- Аз съм българин. Родината ми липсва, само че на този стадий не мисля, че има организация, която да дава отговор на упоритостите ми.

- Какъв съвет би дал на родните геймъри, които мечтаят да тръгнат по твоите стъпки?

- Да не се отхвърлят от фантазиите си. Колкото и да е мъчно да се осъществят в този миг. Надявам се това скоро да се промени. Упоритият труд, търпението и постоянството постоянно водят към върха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР