Един аспект на COVID-19, който озадачава учени, е защо при

...
Един аспект на COVID-19, който озадачава учени, е защо при
Коментари Харесай

Доказано! Кръвната група играе решаваща роля при протичането на болестта COVID-19. Ето при коя дишането спира

Един аспект на COVID-19, който озадачава учени, е за какво при заразяване с SARS-CoV-2 някои пациенти демонстрират леки до умерени признаци (или никакви признаци изобщо), до момента в който други пациенти развиват тежки признаци, които могат да се потвърдят съдбовно?

В новото изследване откривателите секвенират геномите на пациенти с COVID-19 в Испания и Италия, които са приети в болница с тежка респираторна непълнота и съпоставят вариациите в своите ДНК последователности с тези на 2 205 здрави субекти.

Установиха, че кръвната група може да играе решаваща роля при протичането на заболяването COVID-19. Те са изследвали общо 1610 пациенти от Италия и Испания, при които болестта е довело до прекъсване на дишането.
От заболелите са били взети ДНК-проби, които са били съпоставени с кръвните проби на 2205 здрави хора.
Така е установено, че хората с кръвна група А са изключително застрашени от тежко протичане на болестта.

При тях вероятността да се стигне до нужда от обдишване е до два пъти по-висока от тази при хората с кръвна група 0.При нулева кръвна група заплахата от тежко протичане на болестта е най-ниска. Кръвните групи Б и АБ заемат междинно състояние, само че те не са толкоз публикувани, колкото А и 0.

Наличието или отсъствието на антитела от кръвна група не е единственият метод, единствен евентуален метод, че кръвната група въздейства върху реакцията на организма към зараза със SARS-CoV-2. Кръвната група въздейства върху съсирването на кръвта и възходящите доказателства допускат, че патологията на COVID-19 постоянно включва свръхактивното съсирване на кръвта. Хората с кръв от вид О имат по-ниски равнища на протеини, които предизвикват съсирването на кръвта. „ Това също ускорява аргумента, че хората от група O са минимум евентуално да бъдат съществено повредени от това заболяване “

Не за първи път учени откриват връзка сред кръвната група и метода на протичане на несъмнено заболяване, оповестява още „ Дойче веле “. За малария да вземем за пример е потвърдено, че хората с кръвна група 0 доста рядко боледуват тежко. А хората с кръвна група А имат най-големи шансове при заболяването чума.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР