Един актуален проблем през есенно-зимния период от годината е появата

...
Един актуален проблем през есенно-зимния период от годината е появата
Коментари Харесай

6 домашни средства за лечение на бронхит

Един настоящ проблем през есенно-зимния интервал от годината е появяването на бронхит. По създание, съставлява заболяване на дихателните органи, включващо инфектиране на бронхите.

Обикновено бронхитът се дължи на попадане на патогенни микроорганизми (най-често бактерии и вируси) и надлежно се лекува с противовирусни и антибактериални средства. При погрешно или неефективно лекуване, бронхитът може да премине в хронична форма, като причина за това са затруднения или дълготрайно излагане на дразнители.

При това положение е допустимо да настъпи струпване на слуз в бронхите и да запуши култура им, което попречва дишането и вярната обмяна на кислорода и въглеродния оксид. За да се избегне това, е належащо при всяко подозрение за бронхит, да бъде осъществена консултация с доктор и да бъде подхваната своевременна терапия!

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук:

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

 

6 домашни средства за лекуване на бронхит

1.Джинджифил

 бронхит 6 домашни средства за лекуване на бронхит

Някои откриватели са разкрили доказателства, че против респираторни инфекции.

Можете да приемате джинджифил по няколко метода:

Дъвчете изсушен, кристализиран джинджифил.
Използвайте свеж джинджифил за подготвяне на чай.
Яжте го сурово или го добавяйте към храната.
Приемайте го под формата на капсули съгласно напътствията.
Най-безопасно е да употребявате джинджифил в натурална форма, а не на капсули или добавки. Може да сте чувствителни към джинджифил, тъй че го приемайте в дребни количества, в случай че не сте привикнали с него.

Джинджифилът може да помогне за лекуване на бронхит.

2. Чесън

 бронхит 6 домашни средства за лекуване на бронхит

Смята се, че чесънът има редица лечебни свойства. Резултатите от изследване от 2016 година демонстрират, че чесънът дейно инхибира растежа на вируса на инфекциозния бронхит. Това изобретение допуска, че чесънът може да се употребява като

Пресният чесън е най-хубав, само че в случай че не ви харесва усетът, можете да го вземете и под формата на капсули.

Използвайте чесън с нараснало внимание, в случай че имате нарушаване на кръвосъсирването. Винаги го приемайте в дребни количества, с цел да сте сигурни, че няма да разстрои стомаха ви.

3. Куркума

Куркумата е фалшификация, която идва от корена на Curcuma longa.

Проучване от 2018 година откри, че куркумата има редица свойства, които могат да я създадат потребна в битката с бронхит. Сред тях са антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни резултати.

, което значи, че може да помогне за понижаване на раздразнението и да ускори имунитета ви.

За да вземете куркума:

Добавете прясна куркума към салати или я използвайте за подготвяне на туршии.

Смесете 1/2 чаена лъжичка куркума на прахуляк с 1 чаена лъжичка мед, с цел да извършите паста. Консумирайте пастата 1 до 3 пъти дневно, до момента в който признаците не престават.

Вземете куркума под формата на капсули съгласно напътствията.

Използвайте куркума на прахуляк или прясна, с цел да извършите чай.

4. Парна инхалация

 бронхит 6 домашни средства за лекуване на бронхит фотография: pinterest

Парната инхалация може да помогне за разграждането на слузта, с цел да можете да я изхвърлите по-лесно.

Най-лесният метод за потребление на пара е във ваната или под душа. Направете душа си толкоз парещ, колкото можете да издържите, влезте, по-късно дишайте надълбоко през устата и носа си.

Горещата вода също ще помогне за разпределяне на мускулите, които може да са напрегнати от кашлица. Можете също по този начин да посетите парна баня във фитнес зала или спа център, в случай че има такава и имате задоволително сила. Най-добре е да не се накисвате в гореща вана, в случай че се чувствате зле или се чувствате задъхани.

Друг вид с пара включва слагане на гореща вода в купа, покриване на главата с забрадка и поемане на парата. Някои хора прибавят ментолова пара за разтриване към горещата вода, с цел да оказват помощ при преместването на слузта. Така ще се справите по-бързо с вашия бронхит.

5. Солена вода

 

може да помогне за разграждането на слузта и да понижи болката в гърлото.

Разтворете 1 чаена лъжичка сол в чаша топла вода. Пийте дребни количества от солената вода и правете гаргара в задната част на гърлото. Не поглъщайте водата. Вместо това го изплюйте в мивката. Повторете толкоз постоянно, колкото желаете.

След това може да желаете да изплакнете устата си с елементарна вода.Солената вода ще ви помогне за лекуването на бронхит.

6. Сън

 бронхит 6 домашни средства за лекуване на бронхит

ще разреши на тялото ви да си почине и да се възвърне.

Може да е мъчно да спите умерено, до момента в който се борите с кашлицата и вашия бронхит, само че можете да се погрижите да избягвате ненужна активност.

По време на дълбоките стадии на съня вие възстановявате и подобрявате имунната функционалност, тъй че тялото ви да може по-добре да се бори с възпалението.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР