Ед Шийрън спечели делото за авторските права на една от

...
Ед Шийрън спечели делото за авторските права на една от
Коментари Харесай

Ед Шийрън спечели делото и ще продължи да пише песни

Ед Шийрън завоюва делото за авторските права на една от най-популярните си песни " Thinking Out Loud ", предава BBC. Американският съд постанови, че английският реализатор не е копирал песента " Let's Get It On “ на Марвин Гей, когато е композирал международния си шлагер от 2014 година

Жалбата бе подадена от наследниците на съавтора на Гей - Ед Таунсенд. Според тях сред соул класиката и парчето " Thinking Out Loud " на Шийран има " поразителни прилики ".

Поп артистът, който завоюва премия " Грами " за сингъла, отхвърля да е копирал мелодията. След съвещание, траяло към три часа, правосъдните заседатели взеха решение, че английският реализатор не е нарушил авторските права.
 
                             

Ед Шийран съобщи, че е " доста благополучен от изхода " на делото. Той изрази и страдание, че " сходни неоснователни тъжби стигат до съда ", написа Българска телеграфна агенция.

По време на едно от правосъдните съвещания по проблема британецът свири на китара и пя от свидетелската пейка.

Преди делото британецът беше декларирал, че ще се откаже от музикалната си кариера, в случай че бъде приет за отговорен на процеса в Ню Йорк.

" Изглежда, че въпреки всичко няма да се наложи да се отдръпва от ежедневната си работа “, сподели той откакто съдът се произнесе.

Изпълнителят изясни, че е написал песента вкъщи в Англия с приятелката си Ейми Уадж, бил въодушевен от своите баба и дядо, и една нова сантиментална връзка, която преди малко е почнал.
 
                             

Това е вторият правосъден развой за авторски права на Шийрън в границите на една година.

През април 2022 година той завоюва борба за авторски права във Върховния съд в Лондон за другия си международен шлагер " Shape of You " от 2017 година, а през 2015 година наследниците на Марвин Гей завоюваха 5,3 милиона $ от дело, съгласно което песента " Blurred Lines " на Робин Тик и Фарел Уилямс копира " Got to Give It Up " на Марвин Гей.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР