ecta работи с ЕК, ЕП и всяко национално правителство да

...
ecta работи с ЕК, ЕП и всяко национално правителство да
Коментари Харесай

Невен Дилков: Технологиите и новият начин на работа ще останат и след пандемията

ecta работи с Европейска комисия, Екологичен потенциал и всяко национално държавно управление да има положителни условия за работа освен за огромните, само че и за дребните и междинни телеком оператори

Платформите за видеоразговори претърпяха звезден миг от март 2020 до момента. Новият метод на работа, основан посредством тях, ще остане и след пандемията, разяснява Невен Дилков, шеф на Нетера и ръководител на борда на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta, в предаването „ Бизнес старт " по Bloomberg TV България.

Възходът на бизнесите за видеоконферентни диалози обаче не е единственият знак за измененията за пазара: Случиха се неща, които ни помогнаха да оценим какъв брой е значимо да имаме постоянен и добър телекомуникационен пазар. Осъзнахме какъв брой неразделна част са станали телеком услугите от работата ни, от нашия ежедневен и обществен живот ".

Невен Дилков чака в околните месеци в България също да се основат условия за появяването на виртуални мобилни оператори (MVNO). МVNO има във всички други европейски страни. Във Франция и Испания да вземем за пример те са доста публикувани и оферират новаторски услуги, подтикват конкуренцията, раздвижват пазара, радват потребителите и обогатяват живота им.

Причината да липсват в България е, че трите мобилни оператора тук нямат предпочитание да позволен MVNO да работят върху техните мрежи и да продават мобилни услуги. В други страни този проблем е решаван по разнообразни способи. Най-често регулаторът е предприемал ограничения, с които да даде опция на дребните и междинни оператори също да продават мобилни услуги.

„ В страните, които са основали условия дребните и междинни оператори да се развиват и да заемат своето място на пазара, са направени най-вече вложения в качествени мрежи до крайния консуматор ", сподели Невен Дилков, като цитира разбори на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta.

Вече над 20 години ecta работи с Европейската комисия, с Европейския парламент и с други институции за тази идея - основаването на рационални регулации, които да разрешават съществуването на конкурентен пазар на телеком услуги във всички европейски страни.
В изявлението за BloombergTV - България Невен Дилков приказва още за развиването на 5G технологиите и показа забавна, аргументирана позиция за възбраната в някои страни от Европейски Съюз да се употребява китайско съоръжение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР