econ.bg150 хил. българи ще пътуват за чужбина по празниците, като

...
econ.bg150 хил. българи ще пътуват за чужбина по празниците, като
Коментари Харесай

150 000 българи избраха Гърция и Турция за празниците

econ.bg

150 хиляди българи ще пътуват за чужбина по празниците, като главните желания са за прилежащите балкански страни – Гърция, Турция, Северна Македония, Хърватска и Сърбия

150 хиляди българи ще пътуват за чужбина по празниците, като главните желания са за прилежащите балкански страни – Гърция, Турция, Северна Македония, Хърватска и Сърбия.

Англия ще е №1 от по-далечните европейски дестинации, като след нея се подреждат Италия, Испания и Германия, предвижда пред „ Монитор “ Константин Занков, основен специалист към Института за разбори и оценки в туризма.

По думите му най-вече ще са пътуванията на българите зад граница по време на празниците към Гърция, като множеството визити в южната ни съседка ще са към Великден.

„ Към Турция ще е по-голяма броя през почивните дни при започване на май. Пакетите за туровете на нашенци за морска дестинация в чужбина излизат към 400 лева на човек “, посочи той.

Експертът счита, че най-вече ще пътуват хората от огромните градове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново. По Възкресение на път ще са главно по-младите, тъй като по-възрастните съблюдават традицията да посрещат Възкресение фамилно вкъщи си.

За българските жители, предпочели да пътуват в родината, пакетите излизат приблизително по 250 лева за превоз, настаняване и храна. Има и от по 60-70 лева на човек, само че в най-луксозните места цените доближават и до 700-800 лева В страната балнео- и спа хотелите към този момент са съвсем резервирани. Много пътувания се чака да има още веднъж към морските и ски курортите и дребните градове. Големите регионални центрове като София, Варна и Бургас по празниците ще останат по-празни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР