е високотехнологична компания, която за година и половина от

...
 е високотехнологична компания, която за година и половина от
Коментари Харесай

"CETIN България" изпраща година на успехи и растеж

" е високотехнологична компания, която за година и половина от основаването й се утвърди на българския пазар като водещ снабдител на мрежови и инфраструктурни услуги на едро. Фирмата пое предизвикването да създаде нов бизнес модел - така наречен мрежа като услуга (NAAS), откакто PPF Group - компанията майка, отдели достъпа и транспортната мрежа, ИТ инфраструктурата и бизнеса на едро, които в този момент се ръководят от CETIN, от частта на дребно в " Теленор ".

Услугите

" " дава услуги за покритие, потенциал и съгласуваност посредством владение, внедряване и употреба на телекомуникационна мрежа в домейни за достъп и съгласуваност, в това число дейни детайли (базови станции, транспортни връзки и др.), както и пасивна инфраструктура (кули, оптични кабели и др.). Освен това ние сме снабдител на ИТ инфраструктура, което не е доста всекидневно за сходни компании. Следователно ние се нареждаме като същински мотор на цифровата промяна, като предоставяме съвременни телекомуникационни и ИТ решения в България и района на Централна и Източна Европа ", декларира Петър Мудринич, който заема поста на изпълнителен шеф на компанията при започване на 2021 година И прибавя, че най-големият клиент на компанията е " Теленор ", само че фокусът й е да дава услугите си на локални и интернационалните оператори и интернет снабдители.

Телекомуникационната промишленост е една от най-бързо изменящите се сфери и компанията би трябвало непрекъснато да усъвършенства своя метод, с цел да е в крайник със международните трендове и упованията на клиентите. В последните 2 години тeлeĸoмитe в Европа са фокусирани в разгръщането на мобилните си мрежи oт последващо пoĸoлeниe. На 10 юни 2021 година " Теленор " разгласи формалния старт на своята 5G мрежа в страната, която е построена точно oт СЕТІN. Започвайки дружно този огромен план през април, единствено за осем месеца двете компании съумяват да обезпечат услуги от последно потомство на половината население на страната в над 160 обитаеми места, а в огромните градове като София, Пловдив, Варна и Бургас 5G покритието е съвсем на всички места. Проектът ще продължи и през идната година, като задачата на двете компании е да се утвърдят на пазара като водещи снабдители на 5G услуги в България.

" Винаги е вълнуващо да представим идващото мобилно потомство, само че с 5G получаваме освен това от " още едно G " - споделя Мудринич. -Разширеният потенциал на мрежата ни даде опция да предоставим нови услуги на клиентите на " Теленор ". Разработихме и пуснахме Fixed Wireless Access (FWA) - 5G безжичен интернет за дома, доставен през мобилната мрежа. При потребност инсталационните екипи на CETIN и нашите сътрудници посещават в най-кратки периоди клиентите, с цел да инсталират външна антена към WiFi рутерите. В доста региони предлаганите скорости и качество на услугите превъзхождат тези, предлагани от закрепените оператори. Сигypнocттa и пoддpъжĸaтa нa услугата ce cлyчвaт пpи пocтoянeн 24-чacoв контрол, обезпечен точно в оперативния мрежов център на CETIN. Отзивите от клиенти, които към този момент са се възползвали от FWA, са извънредно високи.Тук идва моментът да благодаря на всички екипи за неуморната работа, безрезервност и професионализъм, за които свидетелстват и четирите следващи документа Best in Test, извоювани от " Теленор ". Това е самопризнание освен за мрежата, само че най-много за екипите, които я развиват и поддържат. "

Придобиване и разгръщане

Освен със старта на 5G 2021 година ще бъде запомнена от CETIN като година на напредък и обогатяване на портфолиото от услуги. За това свидетелстват две съществени стъпки: придобиването на " София Комюникейшънс " ЕАД и " Ракком " АД и стратегическото партньорство на CETIN Group с GIC - огромен интернационален вложител със седалище в Сингапур.

С придобиването на двете софтуерни компании в България CETIN прибавя оптична инфраструктура в София и посредством необятната мрежа от местни сътрудници в обособените градове е в положение да отговори на всяко питане на разнообразни бизнес клиенти и други оператори. Дългосрочното партньорство с GIC, един от най-големите и приети инфраструктурни вложители в международен мащаб, е още една стъпка към тактиката за развиване. През октомври GIC закупи 30% дял от CETIN Group.

Наред с софтуерните си триумфи CETIN сполучливо осъществя за втора поредна година и две стратегии - стажантска стратегия в " Центъра за наблюдаване на мрежата " и стратегия за професионално развиване и обществена интеграция в неравностойно състояние.

" Горди сме най-много от обстоятелството, че преминахме през всички провокации като един обединен екип, което направи допустимо всичко, реализирано през 2021 година Влизаме с убеденост в личните си сили в новата 2022 година, като съществени цели за нас ще продължат да бъдат доставянето на първокласни услуги и отлична мрежова инфраструктура ", съобщи Петър Мудринич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР