E-винетката трябва да е активна до 5 минути след купуването

...
E-винетката трябва да е активна до 5 минути след купуването
Коментари Харесай

Е-винетката трябва да е активна до 5 мин. след закупуването ѝ |

E-винетката би трябвало да е дейна до 5 минути след пазаруването ѝ, оповестиха от Агенция пътна инфраструктура. 

От АПИ вършат това конкретизиране във връзка случай на закупена винетка от пункт на Изипей, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", където е било посочено, че тя ще бъде дейна до 30 минути след закупуването. 14 минути по-късно водачът е засечен като нередновен.

Агенцията е направила инспекция на пункта и е издадено техническо предписани, с което се изисква закупените е-винетки да са дейни до 5 мин. 

През идващите три месеца пунктът ще бъде под непрекъснат мониторинг и в случай че техническото наставление не бъде изпълнено и се установяват нови случаи, възпрепятстващи пътуването на водачите, ще бъде наложена най-тежката глоба - преустановяване на партньорския контракт с Изипей, обясниха от АПИ. 

Шофьорът, алармирал за случая, няма да бъде глобен, защото е правилен ползвател на републиканската пътна мрежа, показват от организацията. 

За слчуая описа в репортаж Нова тв. Семейство купило винетка на Кулата, а 14 минути автомобилът им е засечен от камери, че кара без винетка. След като колата минала през първия автоматизиран пункт за надзор, автоматизирано е наложена глоба. Няколко дни автомобилът е спрян от екип на тол полицията и станало ясно, че дължи 70 лв. за това, че няма винетка. След което колата е спирана няколко пъти с искане да се заплати компенсационна такса, а при последната инспекция фамилията схванало, че дължи 300 лв. - цялостната санкция за прилагане на платената пътна мрежа без винетка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР