“Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим. България

...
“Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим. България
Коментари Харесай

Оръжията за Украйна обединили всички срещу БСП, смята Нинова

“Е, към този момент прекалихте. Няма по какъв начин да ви го позволим. България не е изнесла нито един патрон за Украйна. Който твърди противоположното, да покаже най-малко един документ. Само Българска социалистическа партия от съдружните сътрудници в държавното управление отхвърли да пътува в делегацията до Украйна. Само ние от съдружните сътрудници декларирахме изрично на външния министър на Украйна, когато беше на посещаване в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна страна и никой не може да ни подрежда ”, съобщи изрично Нинова. 

 

Разследване на немското издание “Ди Велт ” сподели, че България е била една от страните, подкрепили Украйна още при започване на войната като оръжия са били изпращани от страната ни към страни в НАТО, а от там са отивали към Киев. Корнелия Нинова, която по времето на кабинета “Петков ” управляваше икономическото ведомство (принципал на оръжейната ни промишленост) отхвърли такава помощ да е била изпращана. Левицата изрично отхвърля. 

" След изявлението на Кирил Петков, в което споделя, че е изнасял скрито оръжие за Украйна, през днешния ден и ген. Атанасов показа за диалози с президента Зеленски по време на визитата им в Украйна. В последните седмици ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия се състезават кой ще се постави повече на външните си настойници. Борисов се похвали, че с помощта на него Народно събрание е решило да предоставяме оръжие за Украйна, а Политическа партия и Демократична България не го създали, тъй като Българска социалистическа партия ги серпантина в държавното управление. Борисов в собствен жанр им пусна въдицата и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да изяснява, че в действителност той е първенецът, защото от дълго време го правел скрито и избавил Украйна. А през днешния ден ген. Атанасов, с цел да не остане по-назад, споделя, че по време на визитата на двамата в Украйна, Зеленски ги поздравил. Сега очаквам Христо Иванов да каже, че персонално го е карал с лодка от Росенец до Киев. И за какво заедно да не обвинят за това Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, която била излъгала левите гласоподаватели, съгласно президента Радев, който пък отхвърли да наложи несъгласие върху даването на оръжия? Значи по този начин, всички, които поддържаха износа на оръжие в Народното събрание и служебният кабинет, който го изнесе, се сплотиха, с цел да обвинят единствената партия, която в държавното управление беше спирачка за това и те го знаят, а в Народното събрание гласувахме срещу и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за даване на оръжие ”, уточни Нинова.

 

По думите й задачата е явна - за повторно в предизборна акция да се удари Българска социалистическа партия. 

 

“Няма по какъв начин да ви го позволим. Има публични органи, които позволяват тези покупко-продажби. Искаме отговор от членовете на комисията – МИИ, Министерство на вътрешните работи, МО, Министерство на външните работи, ДАНС, Военно разузнаване поставяли ли са автограф под покупко-продажби за Украйна, или с медиатори за Украйна и с маршрут за Украйна. Одобрявали ли са възложен от някой покупател, медиатор или трета страна, документ за краен консуматор Украйна? Ако отговорите са не, всички които настояват, че са правили нещо скрито зад тила на формалните институции и службите за сигурност, неотложно да понесат отговорност с цялата мощ на закона " - съобщи Корнелия Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР