E, тя може да си го позволи. Да сложи каквото

...
E, тя може да си го позволи. Да сложи каквото
Коментари Харесай

Зелена светлина: Дизайнерката, която прави дрехи от ненужни предмети

E, тя може да си го разреши. Да постави каквото пожелае на главата си или пък да се облече в странни облекла. Дебра Рапопорт - неподправената ентусиастка, която от 50 години основава фешън аксесоари от ненужни предмети. Неизчезващото ѝ ентусиазъм се отблагодарява с признанието на нейните клиенти, които предостатъчно заплащат за творбите ѝ стотици долари.

Дебра Рапопорт: От една ролка хартиени кърпи мога да направя 10 шапки. Правят се по същия метод, както платнените.
Не помни по кое време е намерила ентусиазъм в ненужните предмети. Казва, че детското чувство за света в никакъв случай не е я напуснало.
Обличам се, откогато съм 3-годишна, тогава за мен всичко можеше да се трансформира в шапка. Слагах на главата си хартиени чанти или пък лампиони.

Дебра влиза самоуверено в изкуството още през 60-те години. Отдавна огромните международни музеи излагат творбите ѝ, а влиятелни университети я канят да преподава и да изнася лекции за преработването.
Сякаш ненужните предмети ми приказват. Те просто нахлуват в живота ми и стават част от него... Очите ми непрекъснато са отворени за такива движимости. Хората постоянно ме питат: „ Как видя това? ". А аз им давам отговор - то просто си стоеше там.
Превърнала се е в „ нещотърсачка ". Определение, което ѝ доставя наслаждение. Обича да се облича екстравагантно, да поставя странни шапки, с цел да предизвика хората. Обича да се държи по този начин и поради усмивките, които постоянно съумява да изтръгне даже от най-навъсените лица.
Не е нужно да се обличате като мен. Носете това, което ви доставя наслаждение. Заиграйте се с това чувство. Отдайте му се.

Като в детската игра, в която ненужният предмет може да преобрази всеки в мечтан от него облик. И да го трансформира даже в принц или пък принцеса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР