Е-тата на етикетите на продуктите не са опасни за здравето,

...
Е-тата на етикетите на продуктите не са опасни за здравето,
Коментари Харесай

Колко опасни са Е-тата в хранителните продукти

" Е-тата " на етикетите на продуктите не са рискови за здравето, в случай че се влагат в тъкмо избраните от условията количества. Няма риск за хората, твърди ръководителят на Българското сдружение по хранене и диететика проф. Божидар Попов.

Маркировката демонстрира, че Европа подсигурява за този артикул, безапелационен бе Попов пред Дарик. " Преди години се подвигна огромен звук за аспартама. За него Европейската организация за сигурност на храните излезе със особено мнение, че аспартамът в тези количества, в които се влага, в безалкохолни питиета и някои други сладкарски произведения не крие никакъв сериозен риск за здравето и поколението на индивида. Теоретичен риск има, в случай че един човек всеки ден изпива по 10 кена от безалкохолна напитка с аспартам в продължение на 10 години, което на практика не може да се случи ", означи специалистът. 

По думите му това важи и за подсладителите, оцветителите, ароматизаторите, които се влагат в най-различни артикули. Професорът е безапелационен, че по-голямата част от тези " Е-та " са естествени екстрахирани нутриенти - това са хранителни субстанции от плодовете, зеленчуците и някои билки.

Като образец специалистът уточни, че витамините С и А са консерванти, а лецитинът е най-мощният антихолестеролов фактор. Според проф. Попов е пропуск, че след всяко " Е " на етикета на продукта не е записано в скоби какво съставлява то, с цел да не се плашат хората. " Е 300 " е витамин С, от ябълката се извличат 10 " Е-та ", изясни експерът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР