"" е притеснена от увеличението на дефицита, заложен в Бюджет

...
"" е притеснена от увеличението на дефицита, заложен в Бюджет
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ДБ: Притеснени сме от дефицита, заложен в Бюджет 2022

" " е обезпокоена от нарастването на недостига, заложен в Бюджет 2022, а също и от нарастването на оптималния застрахователен приход, за което има спогодба да не се случва до юли. Това съобщи в "Денят стартира " Ивайло Мирчев от ПГ на " ".

Той акцентира, че от групировката са получили целия план едвам нощес и занапред се срещат с него обширно. Изрази вяра, че терзанията им ще бъдат изчистени по време на разискванията. Положителната страна на плана за Бюджет 2022 съгласно Ивайло Мирчев е фактът, че се усилват много смислените разноски.

Мирчев отхвърли обвиняването, отправено от ГЕРБ, че с този бюджет държавното управление си купува време. Той акцентира, че сегашният план съставлява базов бюджет, а същинските промени ще проличат с актуализацията през юли. По думите му огромното предизвикателство пред бюджета са парите в него да бъдат разходвани по верния метод, а не да изтекат в нереформирани браншове, просто, с цел да отговорят на нечии планове за митинг.

Най-важно е това да бъде бюджет на промените, добави Ивайло Мирчев. Относно компенсацията за високите сметки за ток на публичните организации като лечебни заведения, учебни заведения и църкви, Мирчев посочи, че това не е работа на Народното събрание. Предстои държавното управление да вземе решение по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР