е повече от 20 минути продължи днес разпитът при следовател

...
е повече от 20 минути продължи днес разпитът при следовател
Коментари Харесай

Само 20 минути продължи разпитът на Иван Портних във варненското следствие

е повече от 20 минути продължи през днешния ден разпитът при следовател на варненския кмет Иван Портних. Той беше свикан в качеството му на обвинен по следствието за замърсяването на Варненското езеро с над 3 млн. куб.м фекални води през 2019-2020 година Портних трябваше да се яви за разпит в 10 ч., само че закъсня с 30 минути, като дойде с автомобил, който шофираше самичък.

На излизане от разпита той отхвърли да разяснява елементи от следствието.

Проверка на " Дневник " сподели, че работата по досъдебното произвеждане, по което варненският кмет Иван Портних бе свикан да даде показания като обвинен през днешния ден, ненадейно е спряла напролет на предходната година малко преди да завърши с обвинителен акт. В същото време няма данни производството да е било прекратявано.

Новината за подновяването на работата по делото и повторното приканване на Портних като обвинен беше обявена на 31 май т.г. от Красимир Конов, областен прокурор на Варна, само че детайлности за досъдебното произвеждане, по което кметът на Варна през днешния ден даде показания, не бяха обявени.

Още на 14 април м.г. в отговор на въпроси, заложени от " Дневник ", зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров заяви, че Портних ще бъде разпитан като обвинен по .

Според обявените тогава детайлности обвиняването против него е по член 352, алинея 1 от Наказателния кодекс за това, че е позволил да се замърсят териториалните или вътрешните морски води и с това ги е направил рискови за хората. Предвиденото наказване за подобен тип закононарушение е отнемане от независимост от една до пет години и санкция от 5 хиляди до 30 хиляди лева

Според казаното от Радослав Лазаров през април м.г. следствието против Иван Портних се е водило от Националната следствена работа, а наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура - Варна, трябваше да преценяват и дали е належащо той да бъде отхвърлен от служба, до момента в който тече следствието. Точно на този стадий делото е било " приспано ", излиза наяве в този момент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР