Е, поне за депутати, служители и гости на Народното събрание

...
Е, поне за депутати, служители и гости на Народното събрание
Коментари Харесай

Безплатно мериха кръвната захар на депутати в Световния ден за борба с диабета

Е, най-малко за депутати, чиновници и посетители на Народното събрание можем да бъдам спокойни. За кой ли път те бяха обект на грижлив и безвъзмезден обзор от страна на медицинските управляващи.
В почивката от усърдната си общополезна активност националните избраници от всички парламентарни групи се подредиха на опашка, с цел да си измерят кръвната захар, както и да получат осведомителни материали по тематиката.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова акцентира, че диабет имат от ден на ден хора и по тази причина би трябвало да се мисли за профилактика. " В България има към 500 хиляди диагностицирани пациенти с диабет, само че се допуска, че към 150 хиляди не знаят за това, че имат такова заболяване ", сподели още доктор Дариткова, представена от БГНЕС.

" Българинът би трябвало да бъде осведомен. Наистина, профилактиката е нещо доста значимо, тъй като предотвратява всички проблеми на здравето. Призовавам всички сътрудници да създадат скрининга. Да се надяваме, че всички сме в положително здраве, тъй като това, което ни следва в идващите седмици, е доста значимо за страната ", уточни и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

14 ноември е разгласен за Световен ден за битка с диабета с решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация.

В България самодейността за отбелязването му е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM).

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР