е опит щитът за защита на главния прокурор да се

...
е опит щитът за защита на главния прокурор да се
Коментари Харесай

Гешев пренебрегва разделението на властите, смятат Янаки Стоилов и Бойко Рашков

е опит щитът за отбрана на основния прокурор да се изнесе на доста предна фаза, съобщи правосъдният министър Янаки Стоилов пред депутатите по време на днешното си чуване в Народното събрание.

„ В професионален, юридически, а и в публичен проект моето предложение извърши своята роля “, разяснява Стоилов отхвърли на правосъдните кадровици да прегледат всъщност сигналите срещи Иван Гешев и отхвърли да прегледат всъщност предварителното му освобождение от поста.
 Янаки Стоилов пита Конституционен съд по какъв начин Висш съдебен съвет да си взаимодейства с други институции Янаки Стоилов пита Конституционен съд по какъв начин Висш съдебен съвет да си взаимодейства с други институции
„ В професионален, юридически и публичен проект моето предложение извърши своята роля. Това не беше просто един акт за полемика и н...

„ Нямам илюзии, че този състав на Висш съдебен съвет би стигнал до друго решение всъщност. Това, което ме озадачава и аз не одобрявам, е че откакто полемиката засегна всички аспекти на казуса, в действителност Висш съдебен съвет излезе с решение, че не е разглеждал това, което разисква в продължение на 7 часа “, разяснява Стоилов вчерашното съвещание на Съвета.

До него, в качеството му на министър на правораздаването, е постъпила информация от сътрудника му вътрешен министър Бойко Рашков за позволени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев, които той отнесе до Висш съдебен съвет, дружно с предложение предварително преустановяване на мандата на ръководителя на държавното обвиняване.

Според Янаки Стоилов и Бойко Рашков основният прокурор е разгласявал данни от досъдебни производства „ изборно и преднамерено “, които демонстрират „ пристрастност и преднамереност “, в нарушаване на презумпцията за невиновност и разделянето на управляващите. 

„ Липса на идентични критерии при преценката и дейностите по случаи, засягащи лица, заемащи висши държавни длъжности “, изясни Стоилов от трибуната на Народното събрание.
 Бойко Рашков удостовери: Подслушвани са и публицисти Бойко Рашков удостовери: Подслушвани са и публицисти
Решението на Висш съдебен съвет беше предстоящо и аз съм го декларирал доста от дълго време, съобщи вътрешният министър в служебното държавно управление Бойко Рашков по по...

Той даде за образец и присъединяване на чиновници от Бюрото за отбрана на очевидците, които реализира персоналната защита на основния прокурор, в осъществяването на претърсвания и изземвания в постройката на президентството, което е корист с техните служебни отговорности.

„ Пренебрегване на правилото за инцидентно систематизиране на делата посредством основаване на профилирани отдели в СРП и СГП, в чието кадрово окомплектоване са взели участие командировани прокурори, поставящо под въпрос тяхната самостоятелност “, разяснява още правосъдният министър.

Според Рашков Гешев е първият основен прокурор, който не се интересува от разделянето на управляващите.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР