е изключително важен за изграждането на костите и да бъдем

...
е изключително важен за изграждането на костите и да бъдем
Коментари Харесай

Ето как да разберете дали имате липса на калций в организма

е извънредно значим за построяването на костите и да бъдем здрави.
Ако не приемате задоволително, цялото ви тяло може да страда. Този химичен детайл оказва помощ на кръвта ни да се съсирва, нервите ни да изпращат известия, мускулите ни да се свиват, а също по този начин контролира кръвното ни налягане. Затова в случай че не получавате целесъобразната доза от 1000 мг дневно за дами на 20 и 30 години - всичко, което е обвързвано с тези функционалности, може да не действа пълноценно.
 Дами, калцият е значим за организма, само че не трябва да се прекалява Дами, калцият е значим за организма, само че не трябва да се прекалява
Жените, които употребяват огромно количество калций, рискуват да починат прибързано от сърдечно-съдови болести. До тези заключения...
Това, което е по-лошо е, че може да не осъзнавате казуса, до момента в който не стане прекомерно късно. Като цяло, няма съответни признаци за недостиг на калций, до момента в който може би се появи изтъняване на костите/остеопороза.
Въпреки това по-наблюдателните дами могат да виждат леки признаци, че не одобряват задоволително калций. Ако отговорите позитивно на един от тези 3 въпроса по-долу, помислете да посетите експерт.
1. Усещате ли постоянно разбиране по време на сън?
Калцият е електролит - хранително вещество, което носи електрически импулси към мускулите. Прекалено ниското му наличие може да направи нервните окончания (и мускулите, които стимулират) подготвени за " отбранителна " реакция, тъй че да са по-склонни към конвулсии. Разтягането на прасците и задното бедро преди лягане може да помогне да се предотвратят крампи.
 Правилните храни за съвършена работа на червата Правилните храни за съвършена работа на червата
Мoжeтe дa пoдoбритe функциятa нa чeрвaтa и дa пoдoбритe мeтaбoлизмa, кaтo ядeтe прaвилнитe хрaни. Oнкoлoгът Eлeнa Cмирнoвa e cъcтaвилa...
2. Имате ли доста кариеси?
Невероятните 99% от калция в тялото се складира в костите и зъбите ни съгласно Националния институт на здравето на Америка. Когато не получавате задоволително от този минерал от диетата си, тялото ви стартира да ги извлича от тези области, което може да увеличи риска от поява на кариеси. Изследване, оповестено в Journal of Periodontology, е разкрило, че хората, които имат по-малко от 500 мг калций дневно (грубо количеството в една чаша кисело мляко), са два пъти по-склонни да има периодонтит, в сравнение с тези, които одобряват целесъобразната доза.
3. Ноктите ви непрекъснато ли се цепят?
Ноктите, както костите и зъбите, имат потребност от нужното количество калций, с цел да порастват здрави и мощни. Ако маникюрът ви не наподобява добре, може да е знак, че не се храните с задоволително питателна храна, защото тя е най-хубавият източник на калций. Затова би трябвало постоянно да приемате млечни артикули, зелени зеленчуци като спанак и кейл, а също по този начин някои сокове и зърнени храни.
 Защо дамите би трябвало да ядат доста сини сливи? Защо дамите би трябвало да ядат доста сини сливи?
Cинитe cливи ca мнoгo пoлeзнo лaкoмcтвo, така кaтo oкaзвaт пoлoжитeлeн eфeкт върху цeлия oргaнизъм. Тe cъдържaт фocфoр, кaлий, мaгнeзий,...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР