е хранилище на мъдрост и тайни, които могат да ви

...
е хранилище на мъдрост и тайни, които могат да ви
Коментари Харесай

7 навика на китайците, които могат да ви помогнат да изглеждате с 20 години по-млади

е вместилище на мъдрост и секрети, които могат да ви оказват помощ да живеете дълго. Разбира се, положителната козметика може да ви помогне да изглеждате по-свежи, само че е значимо да поддържате тялото си и от вътрешната страна.

Ето 7 навика на китайците, които могат да ви оказват помощ да изглеждате с 20 години по-млади: 

1. Веган ден един път в седмицата

Според обичайна китайска медицина, едно от най-важните неща за хубостта и младостта е детоксикацията. Освен че би трябвало да ядете прясна храна и да избягвате неприятните привички, би трябвало да имате най-малко един веган ден в седмицата. Ден, в който да не ядете никакви скотски артикули. 

2. Не добавяйте сол към ориза

Солта може да бъде основен фактор при алергичните имунни реакции, споделят откривателите. Намаляването на приема на натрий може да забави стареенето. Китай ците не поставят сол, до момента в който готвят ориз.

3. Пийте чай от листа на лотос

Чаят от листа на лотос може да се сервира като леден или парещ чай. Той има доста изгоди за организма, като намаляване, и оказва помощ при стомашни проблеми. Препоръчва се за тези, които напълняват от яденето на мазни и мазни храни. Специалистите предлагат да се пият три до четири чаши чай от листа на лотос всеки ден на празен корем.

4. Практикувайте тай чи

Експертите споделят, че тай чи може да понижи напрежението, тревогата и депресията и да усили силата, издръжливостта и гъвкавостта. Може да бъде добър сурогат на йога. Само 10 минути дневно са задоволителни, с цел да изпитате изгодите от тай чи.

5. Използвайте маска за лице от фасул Мунг

Ако в никакъв случай не сте чували за боба Мунг, ето още една антична китайска загадка. Просто го намачкайте на паста и нанесете върху кожата си. Много е потребен за лекуване на акне и понижава признаците на стареене. 

6. Правете си маски с куркума

Още една ефикасна маска е тази с куркумата. Може да помогне за лекуване на избрани кожни болести на лицето. Можете да си вършиме маска с куркума, кисело мляко или мед. 

7. Яжте гъби

В Китай прибавят гъби към доста ястия. Но това не са просто вкусни гъби, а доста лечебни в обичайна китайска медицина. Те съдържат неповторими съединения, които са ефикасни против вируси. Сред най-хубавите за човешкото здраве са сламени гъби, шийтаке, трюфели и млечни гъби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР