е готова да започне преговори с за прекратяване на огъня

...
е готова да започне преговори с за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Армения е готова на преговори за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

е подготвена да стартира договаряния с за преустановяване на огъня в с посредничеството на страните от Минската група на. Информацията е на съветската организация, която се пововава на известие на Министерството на външните работи на републиката.
В известието се разясняват изказванията на ръководителите на Руската федерация, Съединени американски щати и Франция - страните - съпредседатели на Минската група на ОССЕ.
 Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах
Френският президент Еманюел Макрон изиска от Турция да изясни идването на джихадистки бойци в Азербайджан - и прикани НАТО да се из...
" Ние привестваме обстоятелството, че ръководителите на страните - съпредседатели на Минската група на ОССЕ осъдиха остро използването на мощ в зоната на спор в Нагорни Карабах. Армения е призована да реши конфриктът по кротичък път. Ние ще продължим уверено да отразяваме експанзията на Азербайджан, само че в това време сме подготвени да работим със страните - съпредседатели на минската група в ОССЕ в посока на преустановяване на огъня, въз основа на споразуменията от 1994-1995 година ", се споделя в известието.

Конфликтът сред Баку и Ереван води началото си от февруари 1988 година, когато Нагорнокарабахската самостоятелна област (населена най-вече с арменци) е оповестила за излизането си от състава на Азербайджанската руска социалистическа република.
В началото на 90-те години на предишния век е избухнала война сред Азербайджан, от една страна, и Армения и сепаратистите в Нагорни Карабах, от друга, взела към 30 000 жертви. След военния спор в интервала 1992-1994 година Азербайджан де факто е изгубил надзор над региона.
 Европейски Съюз прикани Турция да не се намесва в спора в Нагорни Карабах Европейски Съюз прикани Турция да не се намесва в спора в Нагорни Карабах
Държавните и държавни ръководители на Европейския съюз приканват Турция да спре да се меси в спора в Нагорни Карабах и да за...
През 2016 година тежки сражения за малко не прераснаха в нова война за Нагорни Карабах. През юли тази година се е стигнало до смъртоносни боеве в региона на границата, а от 27 септември регионът още веднъж е станал сцена на конфликти.
Предисторията за последната ескалация на напрежението сред страните, военните дейности и взаимни обвинявания можете да намерите в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР