е френска дизайнерка, чиито творения не приличат на никои други.

...
е френска дизайнерка, чиито творения не приличат на никои други.
Коментари Харесай

35 рокли, които сякаш идват направо от приказките

е френска дизайнерка, чиито творения не наподобяват на никои други. Комбинирайки гения си в изобразяване, бродерия и текстилен дизайн, художничката развива неповторим жанр, който се характеризира с дантела, гипюр, тюл и муселин. Нейните рокли са същински творби на изкуството, като всяка от тях споделя история посредством композиция от текстилни модели, драпирани резултати, бродирани шевове, линии на багра и перли. Вдъхновени от природата, зеленината и цветята, както и от прерафаелитската живопис и галактика от приказки, дизайните на Фейкън са пропити с възприятие за лирика, което е по едно и също време омагьосващо и завладяващо.

Любимата материя на Силви, дантелата, е крайъгълният камък на нейните творения, предлагайки голям брой приложения, които ѝ разрешават да изследва нови цветове, текстури и форми. Прозрачността на фоновия тюл, матовостта на шарките и лекотата на тъканта работят дружно, с цел да основат комплицирани и деликатни дизайни, които като че ли идват напряко от приказка. Независимо дали сте фен на модата или изкуството, дизайните на Силви Фейкън сигурно ще ви оставят очаровани със спиращата си дъха хубост и неповторим жанр.

Силви споделя, че в реалност не модата е това, което я интересува: роклята, както е проектирана, е просто опора за творението, като платно на художник, върху което може да изразя себе си. Роклите ѝ не са „ à la mode “ - те са безконечни.

Когато ѝ хрумне концепция, прави схема, до момента в който обмисля материалите и техниките, които да асоциира с нея. След това просто извършва всички стъпки.

Според нея обичаната ѝ дантела предлага огромно многообразие от аспекти и това я прави доста забавна: от най-фината до най-непрозрачната, тя може да се употребява като палитра за боядисване.

Силви харесва провокациите и изключително потреблението на материали, които по принцип не са типични за роклите. Основните ѝ музи са природата, наследството на града ѝ и книгите.

Вижте част от нейните творения в галерията:
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР