е една от първите в страната, които от началото на

...
е една от първите в страната, които от началото на
Коментари Харесай

Задължителна предучилищна подготовка за децата на 4 години в Община Ловеч

е една от първите в страната, които от началото на тази година вкарват наложителна. Решението е взето от локалния общински съвет, по отношение на измененията в, които плануват наложителна предучилищна подготовка в детските градини за четиригодишните деца от образователната 2022 – 2023 година, само че общините имат право да го вкарат и по-рано, в случай че имат условия за това, предава БНР.
Анализ демонстрира, че мрежата от детски градини на територията на община Ловеч разполага с нужния брой места и условия за цялостно обгръщане на всички деца в детските градини още през актуалната образователна година.
През октомври 2020 година е извършена анкета измежду родители на обхванати в детските градини на община Ловеч деца на възраст 3-4 години.
Около 2/3 от изявилите предпочитание да вземат участие в анкетата родители са подкрепили въвеждането на наложителната предучилищна подготовка на 4-годишните деца в Община Ловеч от 1 януари 2021 година.
 4-годишните - наложително на предучилищна, реши отрасловата комисия 4-годишните - наложително на предучилищна, реши отрасловата комисия
Депутатите от просветителната комисия поддържаха на първо четене измененията, които ще задължат 4-годишните деца да вървят на предучилищна...
„ Нямам нищо срещу. Няма да се трансформират госпожите, няма да се промени мястото където върви. Така че, мисля че всичко ще е умерено и ще си е както преди. Единственото което се трансформира е, че би трябвало да са наложително на детска градина “.
Началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев разясни, че няма спънка предучилищната подготовка да стане наложителна за четиригодишните деца.
„ Това решение за мен е безусловно обосновано от гледана точка, че в община Ловеч тези деца към този момент посещават детска градина и напълно безпроблемно ще бъдат изпълнени условията на Закона доста по-рано от останалите. За момента в ловешката община единствено 16 деца на 4 години не посещават детска градина. Те ще бъдат обхванати още в първите месеци на тази година. Има задоволително места в детските градини. “
С решението на ловешкия общински съвет предучилищната подготовка за актуалната образователна година става наложителна за родените през 2016 година деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР