е бил открит в изпражнения и проби от носа, взети

...
е бил открит в изпражнения и проби от носа, взети
Коментари Харесай

Два лъва се заразиха с коронавирус в зоопарк в Хърватия

е бил открит в изпражнения и проби от носа, взети от два лъва в загребския зоопарк. Това е първото удостоверение на вируса при животни в хърватска зоологическа градина, заяви хърватското министерство на земеделието, представено от.

Двата лъва били тествани, откакто показали клинични признаци на болесттта и поради епидемиологичната им връзка с човек с COVID-19, който се грижил за животните. Това е било направено като част от стратегия за следене на коронавирусната зараза измежду животни и ролята им в епидемията от ковид в страната, съобщи министерството.
Горила и лъвове в зоопарка в Прага с позитивни проби за ковид
Горила и два лъва в зоопарка в Прага са дали позитивни проби за ковид, който предизвиква Covid-19, съобщи организация „ Ройт...

Според Световната организация за здравето на животните няма доказателства, че домашните любимци могат да предават болестта на хора и рискът се счита за доста дребен. Министерството на земеделието в Хърватия обаче предизвести, че хора, които подозират, че имат COVID-19, би трябвало да заобикалят стеснен контакт със своите любимци, а животните на хора с доказан COVID-19 би трябвало да бъдат изолирани.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР