ДЗЗД АПП ЛОТ 3.2.1“ е определен за изпълнител на  13.2

...
ДЗЗД АПП ЛОТ 3.2.1“ е определен за изпълнител на  13.2
Коментари Харесай

Стана ясно кой ще строи „Струма“ през Кресненското дефиле


ДЗЗД „ АПП ЛОТ 3.2.1 “ е избран за реализатор на  13.2 км сектор от автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле - лот 3.2.1. Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски подписа решението за класиране на участниците в процедурата за определянето на реализатор в публичната поръчка за избор на реализатор за планиране и строителство на права от автомагистралата в сектора сред Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще минава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

В сдружението „ АПП ЛОТ 3.2.1 “ вземат участие: " ГРОМА ХОЛД “ ЕООД, „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД, „ ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД “ АД, „ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД и „ ВАХОСТАВ-СК “ а.с.

В лот 3.2.1 е секторът от км 375-ти до 389-ти км и прилежащите пътни връзки. В него ще бъдат издигнати 3 тунела - „ Симитли “ /211 м/, „ Ракитна “ /1 135 м/ и „ Стара Кресна “ /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветяване, ръководство на придвижването и т. н. Ще бъдат построени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлеза и подлеза. Достъпът до трасето ще бъде обезпечено посредством 3 пътни възела:

Пътен възел „ Полето “ при 379-ти км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.

Пътен възел „ Мечкул “ при 384-ти км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.

Пътен възел „ Стара Кресна “ при км 387-ми км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 1556 дни и включва времето за планиране и строителство.

Проектът за създаване на сектора от автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле се възнамерява да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР