Дюселдорфският дилър на употребявани автомобили B&K Sportwagen коментира за местни

...
Дюселдорфският дилър на употребявани автомобили B&K Sportwagen коментира за местни
Коментари Харесай

Търговци на коли втора ръка в Германия губят по 15 хил. евро на Tesla

Дюселдорфският дилър на използвани коли B&K Sportwagen разяснява за локални медии, че продажбите на една марка сега са в безспорен застой - Tesla.

За да продаде наличните електрически коли търговецът е понижил фрапантно цените на всички модели, написа. Заради създалата се обстановка на пазара с използвани електрически коли  от B&K Sportwagen споделят, че не възнамеряват в бъдеще да продават коли от този производител.

Ситуацията изглеждаше напълно друго единствено преди няколко години. Продажбите на използвани коли Tesla процъфтяха през 2022 г, само че за миналата година B&K Sportwagen е продал единствено 40 от тези коли.

Потвърждение за слабия сега бизнес на Tesla " втора " ръка Rheinische Post потърси и измежду други търговци на дребно, които също регистрират, че продажбите им вървят по-бавно.

Дилърът B&K Sportwagen почнал да продава Tesla на относително ниска цена. Наскоро търговецът понижил Tesla Model S, създадена през 2017 година, с пробег от 40 000 километра от 50 000 евро на 40 000 евро.  За съпоставяне колата коства 150 000 евро нова. Справка в известни български уеб сайтове за коли " втора " ръка сподели, че коли на марката със сходни характерности костват сред 30 000 евро и 60 000 евро според от положението и екстрите, които оферират.
 Румънците избират локални марки, когато купуват нови коли и немски, в случай че са
Румънците залагат на разнообразни марки, когато купуват нови и използвани коли

Автомобилната промишленост в Румъния се е запътила към криза?

Ситуацията в автокъщата Pewe в Бенрат не е по-различна от тази в B&K Sportwagen. Дилърът е продал на загуба от 15 000 евро сходен автомобил. Този търговец също не има намерение да купува повече електрически коли от американския производител в бъдеще.

Не единствено търговците на коли, само че и таксиметровите компании постепенно обръщат тил на производителя на електрически коли. През декември 2019 година Ерол Норман пренасочил компанията си към електрически транспортни средства и като най-голямата компания за електрически таксита в Германия, разполагал с доста коли Tesla в своя автопарк.  Според него обаче Tesla имат прекомерно къс пробег, прекомерно дълги времена за зареждане и неприятно обслужване, за това компанията е избрала да се върне към мотори с вътрешно горене.
 Българинът тегли все по-големи заеми за покупка на кола
Българинът тегли все по-големи заеми за покупка на кола " втора употреба ", ето при какви лихви

Заради растежа на цените на използваните коли:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР