Дюна 45 (Хермес, 2018) е книга за любовта. За любовта

...
Дюна 45 (Хермес, 2018) е книга за любовта. За любовта
Коментари Харесай

Нови пътешествия с Максим – в посока първата Намибия

„ Дюна 45 ” („ Хермес ”, 2018) е книга за любовта. За любовта към пътешествията, магията на Африка, към залезите, изгревите, хората и дюните на пустинята Намиб. За любовта към приятелите, без които нито едно странствуване не би имало същия заряд - приятелите, с които тръгваш на път и които откриваш по пътя. И за любовта към Натали - брачната половинка, музата, спътницата, с която създателят на книгата Максим Минчев е обиколи света.

„ След още два километра достигнахме същинското сърце на великата пустиня Намиб. Мъртвото езеро в долината Deadvlei …По-късно с Натали единомислещо го включихме в нашите лични чудеса на света. Каньонът Петра в Йордания. Хилядите будистки пагоди в Баган, Бирма. Падащите води на Игуасу в Южна Америка. Оризовите тераси и Шоколадовите хълмове във Филипините. Кораловите рифове в Червено море. Кратерът Нгоронгоро в Танзания. Застиналите каменни исполини в турската Кападокия. Дюна Бланка в Западна Сахара. Сватбите на реките Рио Гранде и Амазонка в Бразилия. Архипелагът Ха Лонг във Виетнам. Планинските конуси в Гуйлин, Китай. Подпиращият небето осемхилядник Анапурна в Непал. Вечно димящият вулкан Момотомбо в Никарагуа. ”

„ Дюна 45 ” е третата книга от поредицата „ Пътешествия с Максим ”. Пренася ни в Намибия, „ първата Намибия, тъй като към този момент си дадох обещание да се върна, с цел да видя това, което съм пропуснал първия път ”. Първите две книги от поредицата на Максим Минчев също са отдадени на Африка: „ Alo Boo Safari ” е за Кения, Танзания и Занзибар, а „ Търсачи на миражи ” – за Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау. Минчев е създател на общо 9 книги с пътеписи. Увлекателният роман, искрящото възприятие за комизъм и прелестните авторски фотографии са запазена марка на всяка от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР