Дюн: Част втора е уникален по много критерий, а един

...
Дюн: Част втора е уникален по много критерий, а един
Коментари Харесай

Дълбоко в пустинята - къде е сниман Дюн: Част втора

" Дюн: Част втора " е неповторим по доста аршин, а един от тях е методът на снимане и употребяваните образни резултати.

Защо никой няма да види изтритите подиуми от " Дюн: Част втора "

Режисьорът си има правила

Дени Вилньов се е постарал да надмине себе си и вторият филм да бъде даже по-впечатляващ образно от първия. За задачата обаче е решил да предприеме друг метод.

Едни от най-впечатляващите фрагменти са на пустините на Аракис и гигантските пясъчни червеи, които бродят из тях. Тези фрагменти Вилньов и екипът му са снимали не в някое студио на зелени екрани, а в напълно същинска пустиня.
 Снимка 655447

Според Variety, за задачата снимачния екип е навлязъл надълбоко в пустинята край Абу Даби, Обединени Арабски Емирства, покрай оазиса Лива.  " За мен беше значимо да пренеса тази природа на екрана. Така че публиката да повярва ", споделя Дени Вилньов.

За фотосите на " Дюн " екипът е прекарал в Абу Даби едвам пет дни, с цел да организира нужните фотоси. Но за  " Дюн: Част втора " са останали цели 27 дни. " Имахме мрежа от 28 км пътища, водещи ни до разнообразни места, където имахме палатки, кетъринг, строителни кранове, телескопични товарачи и като цяло всичко ", добавя Таня Лапоинт, която е измежду изпълнителните продуценти на кино лентата.

Логистиката обаче е била най-трудна в пустинята, тъй като Дени Вилньов не е желал да снима на същите местоположения, които е употребявал и за първия филм. Ето за какво се е наложило да навлязат по-навътре в пустинята наоколо до границата със Саудитска Арабия.

Оправда ли упованията " Дюн: Част втора "

Ето какви са приходите

И тъй като екипът е бил значителен не е можело всички да се съберат в Qasr Al Sarab Hotel, в който са били настанени някои от актьорите. Затова е бил построен лагер в пустинята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР