Дясното политическо движение около унгарския премиер Виктор Орбан привлече достатъчно

...
Дясното политическо движение около унгарския премиер Виктор Орбан привлече достатъчно
Коментари Харесай

Конструкцията на Орбан Патриоти за Европа постигна квотата за създаване на група в Европарламента

Дясното политическо придвижване към унгарския министър председател Виктор Орбан притегли задоволително партии, с цел да получи самопризнание от Народното събрание на Европейския съюз.

Националистическият и проруски надъхан водач разгласи на 30 юни желанието си да сътвори парламентарна група на Европейски Съюз, наречена " Патриоти за Европа ", заяви „ Гардиън “.

Датската национална партия и фламандската националистическа партия Vlaams Belang, оповестиха на 7 юли, че ще се причислят към нея, с което " Патриоти за Европа " получи 23-ма евродепутати - задоволително, с цел да доближи прага Екологичен потенциал за публично признание.

Другите партии, които вземат участие, са австрийската крайнодясна Партия на свободата (FPOe), центристката ANO на някогашния чешки министър-председател Андрей Бабиш, Партията на свободата (PVV) на холандския антиислямски политик Герт Вилдерс, португалската крайнодясна партия Chega и испанската Vox.

Орбан съобщи, че партиите ще се срещнат на 8 юли в Брюксел. Френският Национален общ брой може да стане още един съдружник след втория тур на парламентарните избори във Франция, който се организира през днешния ден.

Италианската " Лига ", водена от Матео Салвини, също изрази интерес към новото придвижване, само че не е удостоверила присъединяване си.

Със основаването на " Патриоти за Европа " Орбан дава поръчка да се трансформира в преобладаваща крайнодясна мощ в Народното събрание на Европейски Съюз. Освен че ще води акции за консервативни фамилни полезности и против имиграцията, групата ще упорства за преустановяване на европейската поддръжка за отбраната на Украйна от съветската инвазия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР