Дясната опозиция в Германия осъди плановете за легализиране на канабиса

...
Дясната опозиция в Германия осъди плановете за легализиране на канабиса
Коментари Харесай

Дясната опозиция е против плановете за легализиране на канабиса в Германия

Дясната съпротива в Германия осъди проектите за узаконяване на канабиса в страната на партийна конференция в Брюксел, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Значителните опасности за здравето, свързани с използването на канабис, изключително обвързваните с душeвността, са научно потвърдени и не би трябвало да бъдат подценявани ", се споделя в декларация, призната през вчерашния ден от Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС). Заедно те образуват най-голямата десноцентристка опозиционна група в Германия.

Германските консерватори желаят да спрат законопроекта за узаконяване на притежаването и развъждането на дребни количества канабис. Проектозаконът бе признат от Бундестага, долната камара на немския парламент, на 23 февруари, само че към момента се нуждае от утвърждението на Бундесрата, горната камара.

Днес ХДС/ХСС одобриха декларация, осъждаща проекта, на конференция в Брюксел. На срещата участваха партийни ръководители във федералния парламент и провинциалните законодателни органи, както и представители на партията в Европейския парламент.

В декларацията се твърди, че " черният пазар продължава да съществува " в Съединени американски щати и Канада, където канабисът за свободна приложимост е узаконен в множеството щати. В документа се добавя, че проектът основава " несъразмерна бюрократична тежест за локалните управляващи ", а контрабандата и данъчните измами биха били " нерешими проблеми ".

Законопроектът ще разреши на германците да отглеждат до три канабисови растения и да държат до 50 грама от тревистата маса вкъщи. Също по този начин ще стане законно носенето на публични места до 25 грама канабис за персонална приложимост.

В Бундестага 407 депутати поддържаха законопроекта, а 226 гласоподаваха срещу, като преди всичко измежду тях бе опозиционната коалиция ХДС/ХСС. Очаква се Бундесратът, който съставлява 16-те федерални провинции на Германия, да гласоподава на 22 март. Ако бъде признат, той може да влезе в действие още на 1 април, в случай че провинциите не се опълчват, като в този случай ще се премине към договаряния за ходатайство сред двете камари на немския парламент, отбелязва ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР