Дядо Коледа ще бъде охраняван от членовете на Националната въздушна

...
Дядо Коледа ще бъде охраняван от членовете на Националната въздушна
Коментари Харесай

Екип на въздушно-космическа отбрана ще охранява Дядо Коледа в небето


Дядо Коледа ще бъде охраняван от членовете на Националната въздушна армия на Ню Йорк и от чиновниците на Кралските канадски военновъздушни сили. За това оповестяват осведомителните организации.

Съвместно командване за въздушно-космическа защита на Северна Америка (NORAD) разгласи готовността си за 67-и път да обезпечи безвредния полет на еленовия впряг в коледната нощ.

Северноамериканските военни ще стартират тази задача на 24 декември в 04:00 часа по източното крайбрежие на Канада и Съединени американски щати. Те ще следват придвижването на Дядо Коледа по света, а по време на полета на шейната през територията на Канада и Съединени американски щати изтребители на канадските и американските Военновъздушни сили ще се повдигнат във въздуха, с цел да ги съпроводят.

NORAD следи придвижването на Дядо Коледа от 1955 година насам, напомня БГНЕС. За задачата са включени 47 радара, ситуирани в северните и източните региони на двете страни, както и спътници, оборудвани с инфрачервени датчици: счита се, че те реагират на топлинна радиация, предавана от аления нос на елена Рудолф, който е отпред на впряга.

Тази коледна традиция се заражда в Съединени американски щати, когато реклама на комерсиална компания насочва децата към телефонен номер за връзка с положителния белобрад дъртак. Оказва се обаче, че в номера е позволена печатна неточност. Така всички малчугани почнали да звънят на полковник Гари Шауп, начални на интервенциите на противовъздушната защита, предходник на NORAD.

Духовитият полковник почнал да изяснява на обаждащите се деца, че военните работят като ръководители на полетите на Дядо Коледа, с цел да не се изгуби той в небето. Оттогава системата за наблюдаване на полетите на самолети и изстрелванията на ракети обезпечава сигурността при полета на шейната в коледната нощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР