DXC Technology е американска мултинационална компания за услуги и консултации

...
DXC Technology е американска мултинационална компания за услуги и консултации
Коментари Харесай

Поглед в бъдещето на автомобила

DXC Technology е американска мултинационална компания за услуги и съвещания в региона на осведомителните технологии със седалище в Ашбърн, Вирджиния. Luxoft, е показана в 21 страни с над 17 000 чиновници по целия свят. Централата на Luxoft е в Цуг, Швейцария. DXC и Luxoft (компания на DXC), които са профилирани в програмен продукт за автомобилната промишленост и платформени бизнес модели, виждат пет трендове, които занапред ще се форсират.

1.Софтуерно дефинираните транспортни средства (SDV) ще бъдат колите на утрешния ден, с характерности и функционалности, ръководени от програмен продукт. Данните от милиони транспортни средства могат да се употребяват за предложение на по-интелигентни услуги за подвижност посредством тясна съгласуваност сред потребителите на транспортни средства, доставчиците на услуги, производителите и доставчиците. Това разрешава интелигентни инфраструктури за придвижване, ръководство на виталния цикъл на транспортните средства и цифрови близнаци за самостоятелни транспортни средства.

2.Тъй като колите стават все по-софтуерно дефинирани и свързани с интернет, способността им да се самовъзстановяват, самообновяват и самоосвежават ще се усили. Подобно на телефонните приложения, актуализациите и корекциите за сигурност могат да бъдат изтеглени за премахване на проблеми. Повечето от международните производители на коли към този момент опитват с услуги по поръчка, доставяни на потребителите като програмен продукт.

3. За Gen Z притежаването на кола може да е нещо от предишното. Въпреки че доста младежи желаят удобството на колата, те не желаят обичайния модел на благосъстоятелност, който нормално е безценен, виновен и негъвкав. Друг метод за потегляне на път е да плащате за транспортно средство единствено когато имате потребност от него, може би посредством абонаментна услуга за шерване на коли или компютърно подпомагана услуга за отдаване чартърен.

4. Колата си уговаря среща със сервиз, преди да разберете, че има проблем. „ Като част от Интернет на нещата (IoT), свързаността в автомобила се употребява за предаване на диагностика на транспортни средства в действително време, която се употребява за обмисляне на все по-сложни предсказуеми графици за поддръжка. Обратната връзка от усъвършенствани разбори, поддържани от изкуствен интелект (AI), разрешава на автомобила да рапортува за неизбежни проблеми на сервиза, търговеца или непосредствено на производителя.

5. Бъдещото електрическо транспортно средство може да се задвижва с водород. Глобалните продажби на електрически транспортни средства (EV) порастват бързо, само че възходящата цена на батериите за електрически транспортни средства, дългото време за изчакване за транспортни средства и аварийни елементи и компликациите при адаптирането на инфраструктурата за зареждане, с цел да отговори на възходящото търсене, към този момент оказват въздействие върху приемането. Търсенето на на практика други възможности на горивото продължава. Институтът за автомобилни концепции (FK) на Германския аерокосмически център (DLR) в Щутгарт към този момент е тествал атомна горивна клетка за коли. Първоначалните проби демонстрират, че транспортно средство с потенциал на резервоара от 6,3 kg водород може да генерира към 100 кВтч електрическа енергия. Следователно развиването на различни източници на гориво в цялата автомобилна промишленост от пътнически коли до камиони ще бъде реален сюжет.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР