Двуцифрен ръст в проценти на сметките за парно тази зима

...
Двуцифрен ръст в проценти на сметките за парно тази зима
Коментари Харесай

Сметките за парно може да скочат с двуцифрен процент |

Двуцифрен растеж в проценти на сметките за парно тази зима предвижда водачът на КНСБ Пламен Димитров в изявление за Nova News. 

" По линия на цената тока семействата ще бъдат предпазени, само че по линия на газа няма да бъдат. Вероятно сметките за парно ще набъбнат с двуцифрен % ", заяви Димитров.

Той бе в студиото дружно с Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), с цел да дискутират бързо растящите цени на тока за бизнеса.

" Такива цени в никакъв случай не е имало, освен това толкоз бързо ескалиращи. Това е невиждано. Очаква се междинната пазарна цена да бъде двойна. Това значи, че всички, които са на свободния пазар и не са битови консуматори, получават двойни сметки за ток и те ще продължат да порастват. За идващите две тримесечия прогнозата е такава ", изясни Велев.

Според него с по-високите сметки за тока за бизнеса над 2 милиарда лв. в допълнение ще бъдат конфискувани на свободния пазар.

" Това става или за сметка на възнагражденията на хората, или за сметка на растеж на цените. Те са над два пъти по отношение на прогнозните и над три пъти по отношение на миналогодишните ", разкри той.

Според Димитров пък няма страна в Европа, която да се оправи сама с растежа на цените. По думите му са нужни съответни пакети за помощ на хората. По думите му, макар обстановката, е пресилено да се каже, че ни чака " Жан-Виденова зима ".

Темата, съгласно когото трябва да се противодейства с помощ за бизнеса под формата на непосредствено компенсиране. По отношение на битовите консуматори, Пеканов уточни, че е нужна законова формулировка за енергийна беднотия, с цел да може хората в нея да бъдат подкрепени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР