Двупартийното мнозинство от американците иска Съединените щати да помогнат на

...
Двупартийното мнозинство от американците иска Съединените щати да помогнат на
Коментари Харесай

Американците искат САЩ да помогнат на цивилните в Газа да бъдат изведени от опасността: Проучване

Двупартийното болшинство от американците желае Съединените щати да оказват помощ на палестинските цивилни в Газа да бъдат извадени от заплахата на фона на офанзивите на Израел, само че поддръжката на американското общество за Израел в спора наподобява по-силен, в сравнение с в предишното, откри изследване на Reuters/Ipsos.

Резултатите от двудневното допитване, завършило в петък, демонстрираха, че 78 % от интервюираните – в това число 94 % от демократите и 71 % от републиканците – са съгласни с изказванието, че „ американските дипломати би трябвало интензивно да работят върху проект за разреши на цивилни, бягащи от боевете в Газа, да се реалокират в безвредна страна ”.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Хамас предизвестява за екологична рецесия, защото 1000 тела към момента са под руините в Газа < /h3> Трябва да покажа на света какво прави Израел в Газа | Отблизо Заповедта за евакуация на Израел не е нищо друго с изключение на прикритие за етническо пречистване завършек на списъка

Двадесет и два % от интервюираните не са съгласни.

Бойци на Хамас нахлуха през бариерата на Газа в Израел на 7 октомври, убивайки 1300 и отвличайки още десетки, в това число американци.

Израел отговори с най-интензивните въздушни офанзиви от своя 75-годишен спор с палестинците, като умъртви минимум 2750 и провокира филантропична рецесия.

Американските и световните медии са залети с изображения на избити израелци, в това число графични разкази за зверствата на Хамас, както и палестинци в линията Газа, търсещи оживели, откакто израелските въздушни удари изравниха квартали.

Подкрепата измежду американците за позицията на Израел в спора е по-висока в новото изследване, в сравнение с в изследване от 2014 година, когато израелските сухопътни сили нахлуха в крайбрежния анклав в конфликт с Хамас, целящ да спре ракетния обстрел на Израел. Настоящата война ескалира в доста по-сериозен, широкообхватен спор.

Четиридесет и един % от интервюираните в новата анкета, която завърши, защото Израел, най-близкият съдружник на Вашингтон в Близкия изток, приготвяше сухопътна инвазия в Газа, споделиха, че са съгласни с изказванието, че „ Съединени американски щати би трябвало да поддържат Израел “ в неговия спор с Хамас, до момента в който 2 % споделят, че „ Съединени американски щати би трябвало да поддържат палестинците “.


В изследване на Reuters/Ipsos, извършено по време на спора през 2014 година, 22 % от респондентите споделиха, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат позицията на Израел, а 2 % желаят поддръжка за позицията на палестинците.

Подкрепата за позицията на Израел в новото изследване беше най-силна измежду републиканците, като 54 % от партията поддържат позицията на Израел спрямо 37 % от демократите.

През последните години демократите се сблъскаха с вътрешни търкания сред произраелските умерени и секта на прогресивните, все по-критични към Израел, изключително за отношението му към палестинците и разширението на еврейските селища от крайнодясното държавно управление на страната.

По-млади американци

Големи дялове от интервюираните в анкетата поддържаха други позиции в спора, в това число 27 %, които споделиха, че Съединени американски щати „ би трябвало да бъдат безпристрастен медиатор “ и 21 %, които споделиха, че Съединени американски щати въобще не би трябвало да вземат участие.

Около 40 % от респондентите на възраст под 40 години споделиха, че Съединени американски щати би трябвало да бъдат безпристрастен медиатор, почти двойно повече от 19 % от хората на възраст 40 и повече години, които споделиха същото.

По-малко евентуално е хората под 40 да поддържат Израел, в сравнение с по-възрастните американци, евентуално обезпокоителен знак за Израел, който от дълго време разчита на Вашингтон за оръжейна помощ и интернационална дипломатическа поддръжка.

Около 20 % от респондентите под 40 години поддържат Израел спрямо 53 % от по-възрастните респонденти.


Резултатите от анкетата демонстрираха високо равнище на угриженост измежду американците по отношение на тежкото състояние на елементарните палестинци в ръководената от Хамас територия с повече от два милиона души.

Осемдесет и един % от интервюираните са съгласни с изказванието, че „ Израел би трябвало да заобикаля да убива цивилни в ответните си удари против Хамас “, спрямо 19 %, които не са съгласни.

Американски чиновници приканиха Израел да отбрани цивилните, до момента в който сочат с пръст непосредствено Хамас, която Вашингтон дефинира като „ терористична “ група, за това, което те разказват като потребление на жителите на Газа като живи щитове.

Израел настоя, че армията му подхваща всички защитни ограничения, с цел да сведе до най-малко цивилните жертви.

С повишаването на броя на смъртните случаи никоя прилежаща страна или друга трета страна до момента не е посочила подготвеност да одобри огромен брой бежанци от Газа.

Но държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели в неделя, че следеният от Египет граничен пункт Рафах в южната част на Газа ще бъде отворен още веднъж и Съединени американски щати работят за приемане на филантропична помощ през него за облекчение на рецесията.

Съединени американски щати в събота посъветваха своите 500 до 600 жители с двойно поданство в Газа да се приближат до пропускателния пункт за допустимо безвредно прекосяване в Египет.

Израел наложи пълномащабна обсада към останалата част от линията Газа.

Израелската войска провокира интернационален митинг предходната седмица, когато подреди на всички поданици на град Газа да се изтеглят. Стотици хиляди към този момент са избягали на юг.

 Interactive_Live tracker_Gaza_October16_2023_12 00GMT_INTERACTIVE - Израел война в Газа Проследяване на жертви 16 октомври

Около 69 % от респондентите споделиха, че наблюдават новините за боевете „ доста деликатно “ или „ ненапълно деликатно “.

Когато им беше показан лист с варианти за това кой е най-отговорен за сегашния спор, 49 % от интервюираните избраха Хамас, доста повече от 9 %, избрали Израел.

Войната, която заплашва стабилността в район, който е от решаващо значение за световните енергийни доставки, може да бъде значим политически проблем, защото президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се стреми да бъде избран отново през 2024 година

Докато Байдън предложи твърда поддръжка за Израел, той също по този начин го прикани да следва законите на войната. В неделя той сподели в обществените медии, че „ по-голямата част от палестинците нямат нищо общо с ужасяващите офанзиви на Хамас “.

Предшественикът на Байдън, Доналд Тръмп, любимецът за номинацията на републиканците, с цел да оспори Байдън на изборите, подлага на критика израелския министър председател Бенямин Нетаняху за неналичието на подготовка за офанзивата на Хамас, като сподели, че „ те би трябвало да го изправят “. < /p>

Проучването на Ройтерс сподели, че американците имат малко религия в способността на Байдън или Тръмп да разрешат рецесията.

Само 26 % от респондентите споделиха, че имат вяра повече на Байдън „ за реализиране на мир в Близкия изток “, спрямо 32 %, които избраха Тръмп. Останалите споделиха, че нямат доверие или не знаят кой би бил по-добър.

Проучването на Reuters/Ipsos беше извършено онлайн и в цялата страна, събирайки отговори от 1003 възрастни американци. Имаше период на меродавност, мярка за точност, от към четири процентни пункта.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР