Двуметрова мъжка боа в Бразилия е родила 14 змийчета.Роналдо, бразилска

...
Двуметрова мъжка боа в Бразилия е родила 14 змийчета.Роналдо, бразилска
Коментари Харесай

Двуметрова мъжка боа на име Роналдо роди 14 змийчета

Двуметрова мъжка боа в Бразилия е родила 14 змийчета .

Роналдо , бразилска дъгова боа не е имал полови контакт с други змии. Учените споделят, че това зачатието е станало в резултат на рядко събитие, наречено партеногенеза .

Роналдо бил открит като мъжки образец от експерт ветеринар преди 9 години. Оттогава той не е имал контакт с други змии, прекарвайки последните две години в градския лицей на Портсмут.

Раждането било разкрито от студент по време на рутинна инспекция на змията.



Питър Куинлан, експерт по влечуги изясни, че раждането се е случило заради рядкото събитие партеногенеза. Това е естествена форма на безполово размножаване , при което ембрионите се развиват без оплождане.

Известно е, че се случва при растения и някои животни, само че Куинлан разкри, че " бременността " на Роналдо е едвам третата, документирана за змия от този тип в света.

„ Роналдо изглеждаше малко по-дебел от нормално , като че ли беше ял щедро, само че нито за момент не си помислихме, че той или по-добре да кажем тя е бременна “, обясниха от колежът.

При дъговата боа бременността продължава 5 месеца . Ражда от 8 до 15 змийчета с дължина към половин метър. Младите човеци стартират интензивно да ловуват 10 – 20 дни след първото линеене.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР