Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, отново

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, отново
Коментари Харесай

Верстапен отново заговори за напускане на Формула 1

Двукратният международен първенец във Формула 1 - Макс Верстапен, още веднъж загатна, че обмисля отдръпване от спорта. Изказването на нидерландеца идва на фона на все по-разрастващия се календар на шампионата, който следващата година ще включва общо 24 спортни уикенда.

Сезонът ще стартира с два поредни старта в Бахрейн и Саудитска Арабия, които ще бъдат последвани от четири следващи самотни надпревари в Австралия, Китай, Япония и Маями. Втората половина на акцията пък ще включва няколко серии от по три следващи уикенда, в това число последните шест кръга, които ще бъдат групирани в две серии от по три старта.

„ Притеснявам се за спорта, който постоянно съм обичал. Все още го обичам, само че единствено в избрана степен. Не съм твърдо срещу измененията, както доста хора счита. Но съгласно мен тези промени би трябвало да са потребни за Формула 1 “, съобщи Верстапен в изявление за нидерландското издание De Telegraaf.

„ Защо би трябвало да променяме нещо, които постоянно са били положителни? Смятам, че обичайна подготовка е добър формат, не всичко би трябвало да се върти към парите. Хората ще си кажат, че не би трябвало да се окайвам, тъй като върша доста пари. Но аз приказвам за здравето и преживяването на всички, които работят в падока. Мисля, че сме прекомерно натоварени и пропущаме други значими неща от живота. Понякога се чудя дали си заслужава “, продължи звездата на Ред Бул.

„ Нямам поради единствено пътуванията, само че и всички спомагателни неща, които вършим. Четвъртъците могат да са доста дълги, изключително, в случай че имаме задължения отвън пистата. Сумарно на година губят един месец единствено за маркетинг. Отделно е работата в симулатора и други. В дадени моменти чувствам, че това към този момент не ми доставя наслаждение “, сподели още Верстапен, чийто контракт с Ред Бул изтича в края на 2028-а година.

Той също по този начин разяснява и опцията да се отдръпна от спорта, в случай че Ред Бул обърка тотално колата при въвеждането на новите правила през 2026-а година.

„ Нещата би трябвало да са доста зле, с цел да се случи това. Не чакам да сме доста обратно с този страховит екип, който имаме. Но в този спорт всичко е допустимо. Всичко ще зависи от упованията, само че да, не се виждам да карам три години в средата на колоната. По-скоро бих си седял у дома да върша нещо друго. Но още веднъж, не чакам това да се случи “, съобщи нидерландецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР